Június 20. London: Anthony Joshua VS Kubrat Pulev mérkőzés

Fotó: Anthony Joshua – Kubrat Pulev (2017) – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár a bunyósok menedzsmentjei még nem tettek közzé hivatalos bejelentést, de mindkét ökölvívó a közösségi oldalán jelezte a rajongóinak, hogy írják fel a június 20-i napot a naptárba, mert akkor lesz a világbajnoki címmérkőzés a Tottenham Hotspur stadionjában, Londonban.

Kubrat Pulev (28-1; 14 KO) azt írta, hogy a szerződés már aláírva és alig várja, hogy végre megmutassa a világnak, hogy milyen erős. Anthony Joshua (23-1; 21 KO) pedig egy képet tett ki magáról a négy világbajnoki övével és kiírta, hogy június 20.

Kubrat Pulev jelenleg a nehézsúlyú IBF kötelező kihívó, így Anthony Joshua, ha akar, ha nem, meg kell küzdjön vele, ha csak nem akarja elveszíteni az övét harc nélkül. Joshua-nak már azután elrendelte az IBF (és a WBO is) a kötelező címvédést, hogy decemberben visszaszerezte az öveit Andy Ruiz Jr.-tól. Volt egy kis huzavona, hogy melyik szervezet is a következő, majd a két bunyós menedzsmentje egyezkedett nehezen, így végül júniusra tolódik ki a meccs, de ez most már szinte biztos. A június 20-i dátummal épphogy, de beelőzik a harmadik Wilder – Fury meccset.

Pulev és Joshua 2017-ben már majdnem összecsaptak, de akkor szinte az utolsó percben vissza kellett lépnie a bolgárnak sérülés miatt. Azóta pedig más kötelező címvédésekkel volt elfoglalva Joshua, meg egyszer az öveit is elveszítette. De jobb később, mint soha. Pulev már nem fiatal, idén már 39 éves lesz, így valószínűleg ez lesz az utolsó esélye, hogy világbajnok legyen. Bár Pulev nagyon nem akart az Egyesült Királyságban bunyózni, de végül mégis beleegyezett, talán emeltek egy kicsit a gázsiján. Így több, mint egy év után újra otthon lép szorítóba AJ.

Komment