Klitschko azt szeretné, ha Fury győzne

Fotó: Wladimir Klitschko – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Wladimir Klitschko 2015-ben szenvedett pontozásos vereséget Tyson Fury-tól és veszítette el IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki címeit. Ennek ellenére úgy tűnik mégsem neheztel a „Cigány Királyra”. Sőt azt szeretné, ha ő nyerné meg a Wilder elleni visszavágót. Klitschko igazi sportember, aki azt tartja szem előtt, hogy mi a legjobb az ökölvívásnak. A legendás ukrán bunyós azt mondja, hogy jót tenne a nehézsúlynak, ha Fury nyerne, mert új lehetőségeket, új „ajtókat nyitna” meg. Gondol itt arra, hogy egy Anthony Joshua elleni címegyesítést könnyebb lenne Fury-val megszervezni, mint Wilder-rel. Márpedig szeretné látni, ha végre egy kézben lenne mind a négy nagy szervezet világbajnoki címe.

Klitschko egyaránt tiszteli korábbi legyőzőjét és régi sparring partnerét, Wilder-t is, de szeretné, ha Fury nyerne és új világbajnokot avatnának.

„Vagy Wilder kiüti Fury-t, vagy Fury nyer pontozással. Személy szerint nagyon tisztelem Wilder-t, volt az edzőtáboromban, kesztyűztünk pár menetet. Nagyszerű srác és fantasztikus ökölvívó. Nincs még egy nehézsúlyú ökölvívó napjainkban, akinek ennyi kiütéses győzelme lenne, beleértve engem is. … Azt hiszem, vagyis azt szeretném, ha Fury nyerne. Hiszed vagy sem, képes lehet rá. Lehet, hogy nem így lesz, de szeretném, ha így lenne. …. Sok ajtó kinyílna és igazán izgalmas lenne, ha Fury nyerne, de ahogy mondtam vagy Wilder nyer kiütéssel vagy Fury pontozással.” – mondta Klitschko.

Tehát a korábbi nehézsúlyú világbajnok sem hisz abban, ahogy sokan mások sem, hogy Fury ki tudná ütni Wilder-t.

Wilder egyébként bízik benne, hogy a lehető legjobb formában lévő Tyson Fury áll majd vele szembe február 22-én Las Vegas-ban. Nem szeretne kifogásokat hallani Fury-tól a veresége után és azt ígéri, hogy ő sem fog kifogásokat keresni, de neki nem is kell majd, mert ő fog győzni.  

Komment