Otto Wallin visszavágót akar Tyson Fury-tól

Fotó: Tyson Fury – Otto Wallin – PuzzlePix Fotóügynökség

Otto Wallin egy csapásra ismertté vált a szeptember 14-i Tyson Fury elleni meccse miatt, leginkább pedig a komoly szemsérülés miatt, amit Fury-nak okozott. Előzetesen szinte teljesen esélytelennek tartották, hogy a svéd bunyós gondot okozhatna Tyson Fury-nak, de erre rácáfolt. Meg verni ugyan nem tudta a „Cigány Királyt”, de keményebb ellenfél volt, mint amire számítani lehetett.

A harmadik menetben egy ütés következtében nagyon mélyen felrepedt a brit bunyós szeme, ami onnatól kezdve végig zavarta. Fury szerint kilenc meneten át nem látott semmit a jobb szemével. Kész csoda, hogy a ringorvos nem állította le a küzdelmet és ez volt Fury szerencséje, ugyanis a szabályok szerint mivel ütés okozta a sérülést, ha leállítják a küzdelmet akkor Wallin nyert volna TKO-val. Ez pedig nem csak Fury vereségét jelentette volna, de veretlenségét is elveszítette volna.

Fury-t sok kritika érte, Wallin-t pedig sok dicséret a meccs után, mindketten meglepetést okoztak, de amíg Wallin „meglepően” jó volt, addig Fury „meglepően” gyenge teljesítményt nyújtott, a sérülésétől függetlenül is. Még a saját apjától is komoly kritika érte, de kapott a riválisaitól is hideget-meleget. Legtöbben azt vetették a szemére, ha nem róla lett volna szó rég leállították volna a küzdelmet és csak annak köszönheti, hogy Wallin nem tudta ezek után megverni, hogy még nem elég rutinos, de egy Wilder, Ruiz vagy Joshua ellen ezt már nem úszta volna meg.

Wallin promótere, Dmitry Salita nagyon büszke bunyósára és szerinte megérdemelne egy visszavágót Fury-tól jövőre. Természetesen csak azután, hogy lement a Wilder elleni visszavágó. Salita szerint Wallin megnyerné az újabb meccset. Most is jó volt, de már kiismerte Fury stílusát és tudja, hogyan tudná megverni. Wallin és promótere nem voltak elégedettek a pontozással, szerintük, ha meg nem is nyerte, de egy döntetlen azért kijárt volna a svédnek vagy legalábbis szorosabb pontozás (118-110, 117-111, 116-112).

Salita szerint Wallin neve már Anthony Joshua ellen is felmerült, amikor a júniusi meccsére ellenfelet kerestek neki és ellene is szívesen kiállna a patronáltja, ha Joshua visszaszerezte a világbajnoki öveit. Tény, hogy Wallin nevet szerzett magának a Fury elleni meccsel, de egy világbajnoki címmeccstől azért még távol van. Fury-nak pedig nem igazán áll érdekében, hogy ismét megmérkőzzön vele, hacsak nem a büszkesége, hogy bizonyítson a rajongóinak.

Komment