5 külföldi meccs 2019-ből, amelyekre a leginkább kíváncsiak voltatok

Lassan itt az év vége, így gondoltuk, hogy visszanézzük, hogy melyik külföldi meccsekre voltatok a leginkább kíváncsiak 2019-ben. Össze is állítottunk egy 5 mérkőzéses listát, hogy melyik meccsel kapcsolatos cikkünkre kattintottatok a legtöbbször.

1. Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. (2019. június 1.)

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy a lista első helyére Anthony Joshua júniusi veresége került, hisz kétségkívül az év szenzációja volt, hogy Andy Ruiz Jr. négyszer a padlóra küldte az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnokot és elvette világbajnoki címeit. Ruiz TKO-val nyert a hetedik menetben.


2. Deontay Wilder – Luis Ortiz 2 (2019. november 23.)

A második helyre szintén egy nehézsúlyú mérkőzés került. A WBC világbajnok Deontay Wilder és a kubai Luis Ortiz közötti visszavágó. Wilder nem sok mindent csinált hét meneten keresztül, várta a megfelelő pillanatot, de amikor eljött, akkor viszont egy óriási jobb egyenessel a padlóra küldte Ortiz-t. Wilder KO-val nyert a hetedik menetben.


3. Saul „Canelo” Alvarez – Sergey Kovalev (2019. november 2.)

Canelo félnehézsúlyú bemutatkozására is nagyon sokan kíváncsiak voltatok, ami nem meglepő, hisz kissé nagy ugrás volt a mexikói sztártól, hogy felment félnehézsúlyba. Ráadásul egyből a sokat próbált WBO világbajnok Sergey Kovalev ellen. Canelo a 11. menetben KO-val győzte le az oroszt és negyedik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerzett.


4. Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua 2 (2019. december 7.)

Az ötmeccses listába Andy Ruiz Jr. és Anthony Joshua második idei meccse is belefért, ami nem meglepő, hisz a júniusi meglepetés győzelem után mindenki kíváncsi volt, hogy vajon mi lesz a folytatás. A visszavágón azonban Joshua visszaszerezte világbajnoki címeit. Sokak szerint talán kicsit unalmas meccsen, de okos, taktikus bunyóval Joshua kipontozta a mexikóit. Egyhangú pontozással és nagy fölénnyel nyert a brit.


5. Tyson Fury – Otto Wallin (2019. szeptember 14.)

A lista utolsó helyén Tyson Fury egyik idei meccse foglal helyet, méghozzá a szeptemberi Otto Wallin elleni. Ez a meccs valószínűleg Fury brutális szemsérülése miatt került be a listába, hisz a harmadik menetben ütés következtében olyan csúnyán felrepedt a „Cigány király” jobb szeme, hogy 47 öltéssel kellett összevarrni. Nem ez volt Fury élete meccse, de így is egyhangú pontozással nyert.


Nem panaszkodhatunk, sok izgalmas meccs volt az idén, reméljük jövőre is hasonló jó meccseket láthatunk majd.

Komment