Andy Ruiz Jr. berágott Tyson Fury-ra, amiért mexikói színekben bohóckodik

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury szeptember 14-én lép legközelebb szorítóba, épp a Mexikói Függetlenség napja ünnepi hétvégén, ezért nem túl meglepő módon mexikói zászlóval, mexikói színű fejkendővel és Lucha Libre birkózó maszkban jelent meg a mérkőzést megelőző nyilvános edzésen. Várható volt, hogy a „Cigány király” ismét készül showműsorral, júniusban Apollo Creed-ként amerikai zászlós ruhában vonult be a ringbe.

A mostani produkciójával azonban kihúzta a gyufát a mexikói nehézsúlyú világbajnok Andy Ruiz Jr-nál. Fury az utóbbi időben többször kritizálta az IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Ruiz-t, például azt is mondta, hogy fél kézzel meg tudná verni. Erre nem is reagált Ruiz, de az, hogy mexikói színekbe öltözve parádézik, az már nála is betette a kaput.

„Tyson Fury fa****gokat beszél. Ő képviseli Mexikót? Ő nem mexikói, milyen fa***ág ez? Ez egy brit f*sz, nem mexikói. Kib***ott mexikói zászlót visel, összekevert valamit. Ő egy menő srác, de „maradjon a saját pályáján” és képviselje a saját országát, képviselje azt az országot, ahonnan jött, ne egy olyat, amihez egy cseppnyi köze sincs!”– mondta Ruiz.

Fury célja nem titok, szeretné megnyerni a mexikói bokszrajongókat, akik elég sokan vannak az USA-ban is, így növelve népszerűségét a tengerentúlon. A júniusi Apollo Creed-es produkció után valószínűleg leginkább csak mosolyogtak rajta, de ezzel lehet, hogy mellé nyúlt. Ha a mexikói rajongók nagyrésze úgy reagál majd, mint Ruiz, akkor nem fogja tudni növelni a népszerűségét. Talán csak azt éri el vele, hogy az ő meccse helyett inkább a valóban mexikói Jaime Munguia címvédő meccsét nézzék majd, aki szintén szeptember 14-én fog küzdeni.

Fury szombat éjszaka a Las Vegas-i T-Mobile Arena-ban lép szorítóba a svéd Otto Wallin ellen, a győztes pedig megkapja a WBC Maya övét.

Komment