A WBC ideiglenesen felfüggesztette Dillian Whyte-ot

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

A World Boxing Council végre állást foglalt Dillian Whyte doppingügyével kapcsolatban. Múlt héten derült ki, hogy Dillian Whyte még a július 20-i Oscar Rivas elleni meccs előtt pozitív mintát produkált egy ellenőrzés során, amiről Whyte menedzsmentje nem tájékoztatta sem az ellenfelet, sem a WBC-t, annak ellenére, hogy a szervezet nehézsúlyú interim öve volt a tét. Először nem foglalt állást a WBC, várva a B-minta eredményére, de tegnap kiadtak egy közleményt, miszerint ideiglenesen felfüggesztik Dillian Whyte kötelező kihívói státuszát, amíg az ellene folyó vizsgálat meg nem szűnik és nem tisztázza magát a vádak alól.

Whyte-nak részt kell vennie egy meghallgatáson a WBC előtt, ahol tisztázhatja magát. Időpontot még nem tűztek ki a meghallgatásra, de vélhetően megvárják a B-minta eredményét, hogy egyértelmű legyen, hogy ártatlan vagy bűnös. Itt bemutathatja majd a vizsgálati eredményeket és minden bizonyítékot, amivel tisztázni tudja magát.

Whyte promótere, Eddie Hearn továbbra is azzal védekezik, hogy a BBBoC, az UKAD és a VADA is engedélyezte a harcot Whyte-nak, ezért nem maradt el a meccs, holott 3 nappal a meccs előtt már tudták a vizsgálat eredményét. Ők mindent szabályosan csináltak, mindent betartottak.

Whyte egyelőre egy rövid nyilatkozatot tett közzé, amiben nem ismeri el a bűnösségét, csak csalódottságát fejezte ki a pletykák miatt, amik róla terjengenek. Ügyvédei tanácsára nem mond egyelőre többet, de szerinte engedélyt kapott a meccsre és tisztességes küzdelemben győzte le Rivas-t.

Komment