Chisora szerint Whyte megérdemli, hogy világbajnoki címért bunyózzon

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Dillian Whyte és Dereck Chisora december 22-én csaptak össze immáron második alkalommal és ismét Whyte nyerte a csatát, de ezúttal kiütéssel győzött. A meccs után nyilatkozta Chisora, hogy szerinte Whyte igazán megérdemli, hogy világbajnoki címért bunyózhasson. Szerinte Whyte sokat tett le az asztalra és kiharcolta magának, hogy megküzdhessen Anthony Joshua-val. Amire jó esélye is van, bár ezt sosem lehet tudni.

„Úgy gondolom, hogy Dillian Whyte-nak meg kell kapnia a lehetőséget, hogy világbajnoki címért bunyózhasson. Már akkor ezt mondtam, amikor megszerezte a WBC Silver övét. Nem tudom miért nem bunyózhatott még érte, de megérdemli. Habár mindenki egy Deontay Wilder – Anthony Joshua meccsre kíváncsi. Ha ez megtörténik, még mindig ott van Tyson Fury. Hearn-nek kell megszerveznie egy címmeccset neki.”

Chisora menedzsere, David Haye is osztja ezt a véleményt. Ő is úgy véli, hogy Whyte igazán megérdemli, megmutatta, hogy az élvonalba tartozik. Nagy neveket győzött már le és Chisora-val is kiállt annak ellenére, hogy nem lett volna muszáj. Az már más kérdés, hogy nyerni is tudna-e Wilder vagy Joshua ellen, de az esélyt mindenképp megérdemli.

Korábban számos alkalommal nyilatkozta Eddie Hearn, aki Whyte és Joshua promótere, hogyha nem jön össze áprilisra a Wilder elleni címegyesítés AJ-nek, akkor Whyte lehet a következő ellenfele. Whyte tette a dolgát, legyőzte Chisora-t és idén ez már a harmadik győzelme volt. A boxrec ranglistáján a brit rangsorban a harmadik helyet foglalja el nehézsúlyban, a világranglistán pedig az ötödik helyet. Valamint ő birtokolja a WBC Silver övét és a WBO Nemzetközi bajnoki övét, és a WBC valamint a WBO ranglistáján is az első helyen áll. Ennél többet már nem nagyon tehet azért, hogy övé legyen a lehetőség. Már csak Eddie Hearn-ön múlik, hogy mikor ad végre lehetőséget Whyte-nak.

Wilder legutóbbi nyilatkozatai arról szólnak, hogy számára a Fury elleni visszavágó az elsődleges, szóval nem valószínű, hogy áprilisban Joshua ellen bunyózna, így akár Whyte is lehet a befutó. Kérdés, hogy Hearn mit szeretne, mert arról is beszélt már, hogy május-június körül Jarrell Miller ellen debütálhatna Joshua az USA-ban, akkor viszont Whyte megint hoppon marad.

Mondjuk Alexander Povetkin bejelentkezett, hogy szívesen kiállna Whyte-al a jövő év elején, de ez nem lenne igazán előre lépés a jamaikai-angol bunyósnak, talán még Luis Ortiz jöhetne szóba.

Komment