Ruiz még nem írta alá a Joshua elleni visszavágót, mert kevesli a pénzt

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Pénteken Eddie Hearn és a Matchroom Boxing bejelentette, hogy hivatalosan is december 7-én, Szaúd-Arábiában lesz az Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua visszavágó. Azonban a legfrissebb hírek szerint ezt úgy jelentette be Joshua promótere, hogy az ellenfél Andy Ruiz Jr. még nem írta alá a szerződést. Ráadásul állítólag nem is fogja, amíg nem emelnek azon a pénzen, amit ígértek neki a meccsért.

Mike Coppinger szerint Ruiz annak ellenére, hogy jelenleg ő az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoka a várhatóan 100 millió dolláros meccsből mindössze 9 millió dollárt fog kapni. Ami nem igazán tetszik a világbajnoki címvédőnek, hisz ez nagyjából azt jelenti, hogy 90-10 %-ban osztoznának a bevételen Joshua javára. Érthetően nem díjazza a mexikói ezt az elosztást, ráadásul ugye a helyszínt is Eddie Hearn-ék választották. Ugyanakkor Hearn szerint a visszavágóval kapcsolatos feltételeket ők szabják, mert ez már az első meccs szerződésében is benne volt. Így a pénz is, amit a visszavágóért kaphat a mexikói.

Coppinger szerint Ruiz addig nem is fogja aláírni a szerződést, amíg nem emelik meg a pénzét. Ugyanakkor szerződés kötelezi a visszavágóra, nincs túl sok választása. Bár némiképp biztos feljebb tudja tornázni a 9 milliót, de 50-50%-os elosztásra biztos nem számíthat. Az első meccsért 6 millió dollárt kapott Ruiz, ami már így is sokkal több, mint amennyit előtte keresett bármelyik meccsével. Most még Joshua-ék diktálják a feltételeket, de ha a visszavágót is Ruiz nyeri utána a határ a csillagos ég, amit egy-egy meccsért elkérhet.

A külföldi portálok szerint valószínűleg a helyszínnek sem örülhet túlságosan a jelenlegi világbajnok az anyagiak mellett, mert a bejelentés óta nem nyilatkozott még semmit a visszavágóról. Úgy tűnik a szaúdi helyszínnel a rajongók sincsenek megbékélve és a DAZN-nak sem tetszik. Még az emberi jogokat védő Amnesty International is elítéli a helyszínválasztást, mert szerintük Szaúd-Arábiában súlyosan megsértik az emberi jogokat, főként a nők jogait.

Komment