Már csak 4 hét a Thurman – Pacquiao meccsig és Pac Man egyre dühösebb

Fotó: Manny Pacquiao – Keith Thurman – PuzzlePix Fotóügynökség

Július 20-án, a Las Vegas-i MGM Arena-ban csap össze a WBA két váltósúlyú bajnoka. Keith Thurman (29-0; 22 KO) a WBA Super bajnoka 2017 óta, Manny Pacquiao (61-7-2; 39 KO) pedig tavaly július óta a WBA „rendes” bajnoka. Mostani összecsapásnál mivel ugyanaz a szervezet két övéről van szó csak egy öv marad a győztesnél, mégpedig a Super öv.

Ahogy közeledünk a meccs időpontjához Thurman egyre aktívabban nyilatkozik Pacquiao-ról és egyre jobban bosszantja a filippínó legendát. Többek között azt is mondta, hogy nyugdíjba küldi Pac Man-t. Sőt a filippínó vallásosságára utalva azt mondta, hogy „keresztre feszíti” a meccsen. Ezzel szemben Pacquiao a szokásos higgadt stílusában reagál Thurman megjegyzéseire, de edzője Freddie Roach és a csapata szerint Manny egyre dühösebb és ki akarja ütni őt.

Roach elmondta, hogy Pacquiao minden meccsre nagyon motiváltan készül, de Thurman „beszólásai” egyre jobban dühítik és ez még egy kis pluszt jelent, aminek Roach még örül is. Az edző szerint most még inkább nyerni akar Pac Man, egy kicsit még jobban meg akarja verni Thurman-t, mint alapesetben.

Ez a meccs vízválasztó lehet mindkét bunyós számára, hisz Pacquiao már azért igencsak a karrierje végén jár és, ha most veszít nem sok esély van, hogy ismét világbajnoki cím közelébe kerüljön. Thurman pedig egy hosszú sérülés után tért vissza és be kell bizonyítsa, hogy még mindig az élvonalba tartozik, mert a januári visszatérő meccse nem sikerült túl meggyőzőre. A győztesnek pedig jó esélye van, hogy a közel jövőben címet egyesítsen az Errol Spence Jr. (IBF bajnoka) – Shawn Porter (WBC bajnoka) meccs győztesével, hisz mind a négy bunyós a PBC-vel áll szerződésben.  

Komment