De La Hoya hétfőig szabott határidőt Smith-nek és Saunders-nek, hogy elfogadják az ajánlatot Canelo ellen

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez (j) – PuzzlePix Fotóügynökség

Oscar De La Hoya, Canelo promótere ajánlatott tett a nagyközépsúlyú WBA Super bajnok Callum Smith-nek és a WBO bajnok Billy Joe Saunders-nek, hogy egyikük legyen Canelo következő ellenfele május 2-án. Mindkét bunyós régóta hangoztatja már, hogy meg akarnak küzdeni a Canelo-val, ennek ellenére egyikük sem fogadta el Golden Boy ajánlatát. Erre pedig finoman szólva is berágott a promóter:

„Többféle ajánlatot tettünk, még mindegyik az asztalon van. Tudod vicces, mert mindegyik a nagy meccsről beszél. Mindegyik azt mondja, hogy Canelo-t akarom, legyőzőm Canelo-t. Aztán meg egyik se fogadja el az ajánlatot, egyik se akar harcolni vele. Félnek tőle. Ő a boksz szupersztárja, ha vele küzdesz a lehető legtöbb pénz fogod keresni. Mi a baj?? BJ Saunders-nek felajánlottam a meccset és kibújik alóla, Callum Smith szintén. Ha ők nem akkor van 4 másik srác, aki szóba jöhet, akkor tárgyalok velük!” – mondta De La Hoya.

A promóter február 17-ig, hétfőig adott határidőt a Matchroom Boxing két bunyósának, hogy elfogadják az ajánlatot. A két bajnok promótere, Eddie Hearn azt mondja, hogy beszélt velük és mindketten mondtak egy számot, hogy mi a minimum, amit a meccsért szeretnének ő pedig ez alapján tárgyal. Eddie Hearn nagyon jó üzletember, aki tisztában van a mai piaci helyzettel, hogy melyik bunyós mennyit ér, melyik műsorszolgáltató mennyit fizet a meccsért és ez alapján folytatja a tárgyalásokat is. Sanszos, hogy a két bunyós közül lesz az egyik a befutó, csak szeretnének minél jobb ajánlatot kisajtolni Golden Boy-ból, így húzzák a megegyezést, amíg lehet és növelni a gázsit.

Nincs könnyű helyzetben Canelo menedzsmentje, mert nem tudnak előrántani a kalapból egy olyan nagy nevű ellenfelet sem, akire akkora lenne az érdeklődés, hogy nézettségi csúcsokat döntögethetnének. Sem Smith, sem Saunders nem akkora név az USA-ban, hogy bankot lehetne robbantani velük. Rajtuk kívül még szóba került a nagyközépsúlyú IBF világbajnok Caleb Plant is, aki épp tegnap aratott kiütéses győzelmet és védte meg ismét címét, de állítólag Chris Eubank Jr. neve is felmerült. Ezek közül egyik se akkora név, hogy túlságosan harapjanak rá a rajongók. Nyilván Canelo neve nagy húzóerő, de azért kell egy jónevű ellenfél is. Viszont sok idejük sincs már válogatni, ezért is sietteti De La Hoya a megegyezést, mert idő kell hozzá, hogy megfelelően bereklámozzák a meccset májusig.

Komment