2003. június 21. Lennox Lewis VS Vitali Klitschko

Fotó: Lennox Lewis – Vitali Klitschko – PuzzlePix Fotóügynökség

Az utolsó vitathatatlan nehézsúlyú bajnok Lennox Lewis 2003-ban ezen a napon vívta karrierje utolsó mérkőzését. Ami mondhatni feledhetetlenre sikerült, hisz a mai napig vitatéma, hogy ő vagy ellenfele Vitali Klitschko volt-e a jobb és ki nyerte volna a meccset, ha nincs a sérülés?

Lennox Lewis és az idősebbik Klitschko testvér a Los Angeles-i Staples Center-ben csapott össze, ahol a 12 menetre kiírt mérkőzésből végül csak 6 lett, mert Klitschko sérülése miatt leállították a küzdelmet. A mérkőzést az ukrán kezdte jobban, majd a harmadik menetre már Lewis is belehúzott, azonban a menet végén felrepedt Klitschko bal szemhéja, ami menetről menetre csúnyább lett és a hatodik menet után úgy döntött az orvos, hogy nem engedi tovább a küzdelmet. Így Lewis nyerte a meccset TKO-val és megvédte WBC világbajnoki övét, úgyhogy mindhárom pontozónál Klitschko vezetett 56-58-ra.

Majd ezek után hiába is szeretett volna visszavágót az ukrán nem lett belőle semmi, mert Lewis visszavonult. Ez a mai napig fájó pontja Klitschko-nak.

Komment