Wilder VS Fury 2 mérlegelés: mindketten nagyobb súllyal mérlegeltek

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap éjszaka lezajlott az év egyik legjobban várt nehézsúlyú csatájának mérlegelése. A WBC világbajnok Deontay Wilder és a korábbi világbajnok Tyson Fury magyar idő szerint holnap hajnalban lépnek szorítóba újra egymás ellen. Az első meccsük ugye döntetlennel végződött, de most mindketten kiütést ígérnek. A meccset megelőző szerdai sajtótájékoztatón volt egy kis lökdösődés a két bunyós között, ezért nem engedték, hogy közvetlen farkasszemet nézzenek a mérlegelés után, a hagyományos közeli face-off elmaradt, de azért pár méter távolságból méregették egymást. Nem voltak teljesen elszeparálva, ahogy az első meccsnél, ott teljesen külön vonultak fel a színpadra mérlegelni.

Mindkét bunyós nagyobb súllyal mérlegelt, mint az első meccsükön. Wilder alatt 104,8 kg-ot mutatott a mérleg. Wilder bár magas, de sosem tartozott az igazán súlyos nehézsúlyúak közé és profi pályafutása során sosem mérlegelt még ekkora súllyal. Látványos is volt a különbség, láthatóan izmosabb volt, mint például az utolsó meccsén tavaly novemberben. Több, mint 8 kg-val nehezebb, mint a 2018-as első meccsükön.


Fury pedig 123,8 kg-val mérlegelt, ami 7,5 kg-val több, mint az első meccsükön. A „Cigány Király” legutóbbi meccsén jóval kevesebb volt, akkor az édesapja meg is jegyezte, hogy úgy néz ki, mint egy botsáska, nem szabad ennyire lefogyasztania. Most minden bizonnyal ő is nagyobb hangsúlyt fektetett az izomépítésre, mert ki akarja ütni Wilder-t. Fury se szokott azért ekkora súllyal bunyózni, mindössze kétszer volt ennél nehezebb a ringben, legutóbb a visszatérő meccsén 2,5 éves kihagyás után. Most viszont táplálkozási tanácsadóval készült, így minden bizonnyal tudatosan változott így a súlya.  

Kérdés, hogy milyen hatással lesz a bunyójukra ez a közel 8 kg-os plusz súly, amit felszedtek. Ha mégsem jön be Fury korai kiütéses terve és végig kell táncikálnia a 12 menetet, hogy elkerülje Wilder jobbosát, akkor már gondot okozhatnak a plusz kilók. A 12 menet Wilder-nek is nehéz lehet a plusz súly miatt, mert ekkora súllyal még nem tesztelte magát élesben. Valószínűleg tényleg mindketten az idő előtti győzelemre mennek.

A mérlegelés legérdekesebb momentuma az volt, hogy bár Wilder van otthon az USA-ban a mérlegelésen mégis őt fütyülték ki. Mégiscsak sikerült nagy rajongótábort kiépítenie Fury-nak a tengerentúlon vagy csak jó sok Fury rajongó utazott Angliából az USA-ba, hogy élőbe lássa a kedvencét.

Komment