Fury segítene Ruiz-nak, hogy újra világbajnok legyen

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury számára nem ismeretlen, hogy milyen, amikor a hirtelen jött siker átveszi az irányítást az életed fölött és ez a karriered rovására megy. Fury miután 2015-ben óriási meglepetésre legyőzte Klitschko-t rosszul kezelte a népszerűséget, a sikert és a rengeteg pénzt. Túl sokat bulizott, piált és nekiállt drogozni is, majd ez a mámoros időszak átcsapott önpusztító és depressziós időszakká, ami miatt félbehagyta pályafutását és sokszor már az életéért küzdött annyira elhatalmasodott rajta a depresszió. De ezen már túl van, lefogyott, mentálisan megerősödött és ismét a bokszé a főszerep, azóta előadásokat is tartott már arról, hogyan lehet talpra állni egy ilyen helyzetből. Most pedig a köztudatba tavaly berobbanó Andy Ruiz Jr.-nak segítene.

Andy Ruiz Jr. esete azért korántsem ilyen súlyos, mint Fury-é volt, de egy kis támogatás biztos jól jön neki. Ruiz tavaly júniusban nagy meglepetésre megverte Anthony Joshua-t és világbajnok lett, de a visszavágót decemberben már elveszítette. Ebben pedig nagyban közrejátszott, hogy Ruiz a két meccs közötti időt inkább bulizással töltötte, mint edzéssel. Így rövid ideig mondhatta csak magát világbajnoknak. Most viszont már a folytatáson gondolkodik, hisz ettől még nem ért véget a karrierje, csak egy kicsit visszaesett, de még mindig előrébb jár, mint az első Joshua meccs előtt, hisz most már az egész világ ismeri. A visszatérés valamikor május – június környékén várható, de még semmi konkrétum nincs. Állítólag lassan az edzést is megkezdi, Fury pedig felajánlotta a segítségét.

Fury-nak nyilván ismerős a helyzet, tudja vagy legalábbis sejti mit kell ilyenkor mondani, hogy talpra állítsa Ruiz-t. Segíteni akar a mexikóinak, hogy visszaszerezze a világbajnoki címeit, mondjuk utána biztos szívesen el is venné tőle azokat. Fury nemcsak mentálisan állt talpra, de fizikálisan is, rengeteget fogyott, így nyilván abban is tudna segíteni a mexikóinak.

„A hangsúly azon van, hogy rájössz a boksz a legfontosabb az életedben! Azt javaslom Andy Ruiz-nak, hogy jöjjön el Las Vegas-ba, eddzen velem és visszaszerzem az öveit. Ugyanebben a helyzetben voltam, tudom miről van szó, láttam már ilyet. Néha nyersz, néha veszítesz. … Menj és bulizz, de utána gyere haza és folytasd, mert a boksznak köszönhetsz mindent!”- mondta Fury.

Komment