Freddie Roach szerint Fury az edzője miatt nem tudta megverni Wilder-t

Fotó: Freddie Roach – PuzzlePix Fotóügynökség

A legendás edző Freddie Roach szerint Fury meg tudta volna verni Wider-t, ha jobb taktikát választ az edzője Ben Davison. Roach cutman-ként dolgozott Fury sarkában a december 1-jei Deontay Wilder – Tyson Fury mérkőzésen, így testközelből hallotta az edzői utasításokat, amivel egyáltalán nem értett egyet.

Tyson Fury a Wilder elleni felkészülés utolsó heteiben Roach edzőtermében készült és így került be végül a csapatba Roach. Cutman-ként segítette az angol bunyóst a meccsen, de valószínűleg leginkább „lélektani fegyver” volt Wilder ellenében, mert úgy tűnik a tanácsait nem igazán fogadták meg. Roach egy televíziós interjúban elmondta, hogy egyáltalán nem értette Davison-t, hogy miért nem támadásra ösztönzi Fury-t, miért fogja vissza.

„Én egy sokkal offenzívabb edző vagyok. Nagyon agresszív vagyok és kissé csalódott voltam Ben munkájával kapcsolatban, amit a sarokban végzett. Ben visszafogta Fury-t. Én mondtam neki, hogy miért fogod vissza? Hagyd küzdeni! Meg tudja verni ezt a srácot! Túlságosan óvatos volt (Davison). Azt mondta Fury-nak, hogy ne kockáztasson. Erre én azt mondtam, várj egy percet! Ne kockáztasson?? A ringben van. … Fury befejezhette volna a meccset. Csalódott voltam. Vicces volt, hogy Ben ugyanazt a tanácsot adta a pehelysúlyú bunyósának, mint a nehézsúlyúnak. Megkérdeztem tőle, hogy miért kezeled ugyanúgy ezeket az embereket? Ugyanazok voltak a tanácsai és a koreográfia mindkét bunyósnál, szóval kissé csalódtam benne.”

Roach azt elismerte, hogy Fury kondíciójával, fogyásával kapcsolatban jó munkát végzett Davison, de edzőként még sokat kell tanulnia, hisz „ő csak egy 26 éves gyerek”.

A visszavágóval kapcsolatban elmondta, hogy lehet, hogy akkor is a sarokban lesz. Beszélt már Erről Fury-val és a testvérével, de majd csak az ünnepek után térnek vissza erre. Bár valószínűleg Davison ezek után már nem fogja szívesen látni maga mellett a sarokban. Lehet, hogy Fury-nak inkább Roach tanácsaira kellene hallgatnia legközelebb.

Komment