Wilder: „Elég két másodpercig tökéletesnek lennem és BUMM, vége is! Jó éjszakát!”

Fotó: Deontay Wilder – Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO) a WBC nehézsúlyú világbajnok már nagyon várja, hogy 10. alkalommal is megvédhesse még 2015-ben szerzett világbajnoki címét. Az ellenfél ugye nem ismeretlen számára, ő választotta ki Luis Ortiz-t (31-1; 26 KO) lehetőséget adva a kubainak, hogy visszavágjon a tavalyi vereségért. De természetesen Wilder célja, hogy ismét ő nyerjen és még előbb, mint az első meccsen. Tavaly márciusban találkoztak először, akkor ugye TKO-val nyert Wilder a 10. menetben, de azt állítja, hogy akkor nem volt 100%-os formában, beteg volt a felkészülés során és még a meccsen sem volt tökéletes állapotban. Így most még nagyobb győzelmet akar, le akarja „dózerolni” a kubai „King Kong”-ot.

Wilder figyelmezteti a rajongókat, hogy alaposan készüljenek fel a meccsre. Menjenek el a mosdóba, készítsenek be valami kaját még mielőtt elkezdődne a meccs, utána már ne mozduljanak a képernyő elől, mert akár pár másodperc is elég, hogy vége legyen a meccsnek. Ha nem figyelnek, lemaradnak!

„Ne pislogj, ez háború, tudod mire számíthatsz! Ez a harc nem fog sokáig tartani! Fogd a popcornt, a pizzát, menj el a mosdóba és ne hagyd, hogy bárki megzavarjon! Ne ejtsd le a telefonod, tedd a zsebedbe, ne legyél az aki lemarad és azt kérdezi, hogy mi a fene történt, mert nem figyeltél pár másodpercig!

Mindig azt mondom, hogy ezeknek a srácoknak 12 meneten keresztül tökéletesnek kell lenniük, de nekem elég ha, 2 másodpercig az vagyok és egy szempillantás alatt Bumm baby és vége, jó éjszakát!

Úgy érzem, hogy én vagyok a legjobb a világon! Tudom, hogy én vagyok a legjobb a világon! Bátran, büszkén és magabiztosan állítom!”

Ortiz viszont élni akar a lehetőséggel, hogy bosszút állhasson. Saját elmondása szerint komoly mentális problémát okozott neki a vereség, nagyon akarta ezt a visszavágót. A sajtótájékoztatón el is mondta, hogy köszöni Wilder-nek, hogy kapott egy újabb lehetőséget, de ezúttal élni fog vele. Eddigi pályafutása legjobb edzőtáborán van túl, nagyon jó formában van és ezt nem csak ő mondja, jó pár szakértő is így látja. Ortiz tényleg egy igazi kőkemény bunyós, aki 32 profi meccséből mindössze csak azt az egyet veszítette el, amikor Wilder ellen lépett szorítóba. Már 40 éves (egyes pletykák szerint van az több is) és talán ez az utolsó lehetősége, hogy világbajnoki címet szerezzen mindenképp élni akar vele. Wilder után pedig jöhetne Joshua vagy Ruiz is, de nem zárkózik el egy Wilder elleni harmadik meccstől sem.

Komment