Wilder: Az első Fury-meccs előtt eltört a kezem, most 100%-os vagyok

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Deontay Wilder már a döntetlennel végződött első Tyson Fury elleni meccs után néhány nappal azt mondta, hogy az edzőtábor előtt eltört a keze, ezért nem tudott 100%-os teljesítményt nyújtani. Ráadásul akkor azt mondta, hogy a jobb keze, vagyis a fő fegyvere sérült meg, talán ezért sem tudott akkorát ütni, hogy Fury a padlón is maradjon.

„Tyson Fury a legjobbját tudta nyújtani, amíg én csak a felét. Csak tettem, amit tennem kellett. Ez az én hibám. Magamat hibáztatom, a tábor előtt eltörtem a kezemet. Nem keresek kifogásokat. Az emberek nem tudták ezt. A táborban is alig használtam a jobb kezemet, megkérdezhetik a sparring partnereimet.” – ezt nyilatkozta Wilder a 2018. december 1-jei meccs után pár nappal.

Most ismét szóba hozta ezt a sérülést Wilder és elmondta, hogy most semmi sem hátráltatja. Akkor ez a sérülés komolyan megnehezítette a felkészülését is, nemcsak a meccsen okozott neki gondot. De nem akarta ezért lefújni a meccset, ő nem az a fajta, nem először lépett már szorítóba sérüléssel vagy betegen.

Emellett azt is elmondta, hogy kicsit talán túl is izgulta az első meccset és nem teljesen tartotta magát az előre megbeszélt taktikához. Elkezdte testen támadni Fury-t, de aztán menet közben ezt abbahagyta. Most nem így lesz, magabiztos és tudja mi kell a győzelemhez. Ismét elmondta, hogy amíg a többi bunyósnak 36 percig folyamatosan koncentrálnia kell ellene, neki elég 2 másodperc is, hogy vége legyen a meccsnek.

„Fantasztikus erővel áldott meg az ég. Elképesztő érzés, hogy ekkora hatalmam van. Én nem aggódom az ellenfeleim miatt. Nekik kell aggódniuk, nem nekem. A legtöbb ember, csak egy dologra figyel. Azt hiszem, hogy a jobb kezemmel hipnotizálom őket újra és újra.”

Pedig azért a balhorga sem mondható gyengének és ha azzal eltalálja Fury szeptemberi szemsérülését, igencsak gondot okozhat neki.

„Gondoskodom róla, hogy újra szétnyíljon a sérülése, sőt egy újabbat is megnyitok!”

Komment