Beterbiev VS Bivol félnehézsúlyú rangadó lehet augusztusban, Oroszországban

Fotó: Artur Beterbiev – PuzzlePix Fotóügynökség

Az Orosz Ökölvívó Szövetség főtitkára, Umar Kremlev felvetett egy ötletet, ami a két orosz félnehézsúlyú világbajnok, Artur Beterbiev és Dmitry Bivol számára is kedvező lehet. Szeretné, ha augusztusban Oroszországban, Szentpéterváron tartanák meg a két világbajnok között a címegyesítő mérkőzést a 68 000 férőhelyes Gazprom Arénában. Jelenleg Artur Beterbiev (15-0; 15 KO) az IBF és a WBC félnehézsúlyú világbajnoka, Dmitry Bivol (17-0; 11 KO) pedig a WBA (rendes) világbajnoka. A negyedik nagy szervezet, a WBO öve pedig betöltetlen miután Canelo tavaly év végén visszaadta.

A címegyesítésről korábban már Beterbiev promótere, Bob Arum is beszélt, részükről valószínűleg rendben lenne. Bivol pedig már régóta szeretne címet egyesíteni, de eddig nem volt rá lehetősége, így nyilván végre kapna az alkalmon. Még az ő promóterének, Eddie Hearn-nek kell erre rábólintania, meg ami a nehezebb falat lesz, hogy a Top Rank és a Matchroom Boxing megegyezzen. Nyilván az orosz szövetség hajlandó lenne pénzt is áldozni azért, hogy ezt a meccset odavigyék.

Nagyon jó meccsnek ígérkezne a két veretlen félnehézsúlyú orosz világbajnok küzdelme. Egy oroszországi csarnokot minden bizonnyal megtöltene a két bunyós, főleg, hogy három világbajnoki cím lenne a rangadó tétje. Ráadásul jelenleg ők ketten a két legeredményesebb profi orosz ökölvívó.

Addig azonban mindkét bunyósra vár még egy-egy meccs. Beterbiev március 28-án véd címet a kínai Fanlong Meng ellen Kanadában. Ez egy kötelező címvédés az orosznak, amit az IBF rendelt el, de vélhetően könnyedén hozni fogja a meccset. Bivol pedig valószínűleg áprilisban bunyózik legközelebb, ezzel kapcsolatban még nincsenek konkrétumok, de két név már szóba került, Badou Jack és Gilberto Ramirez. Ez már nehezebbnek ígérkezik, mint Beterbiev meccse, de Bivol-nak hoznia kell, ha címet akar egyesíteni.

Komment