Whyte: Tyson Fury beijed és egy kamu sérülés miatt visszalép majd a Wilder elleni meccstől

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

A brit nehézsúlyú bunyós Dillian Whyte szerint hiába a nagy bejelentések, meg a látványos üzengetések nem lesz semmi a Wilder – Fury meccsből. A WBC világbajnoka, Deontay Wilder és a brit fenegyerek, Tyson Fury a hírek szerint még idén novemberben megküzdenek egymással az USA-ban, miután Wilder és Anthony Joshua hosszas tárgyalások után sem tudtak megegyezni.

Pár hónappal ezelőtt valószínűleg még senki sem gondolta volna, talán csak Tyson Fury, hogy visszatérését követően nem sokkal máris világbajnoki címért fog bunyózni. Fury 2,5 éves kihagyás után júniusban tért vissza, majd augusztusban is bunyózott, mindkét meccsét megnyerte, bár egyik ellenfél sem volt egy Wilder szintű bunyós. A WBC Silver övének és a WBO Nemzetközi bajnoki övének tulajdonosa Dillian Whyte továbbra sem gondolja, hogy fog Wilder és Fury egymás ellen bunyózni. Szerinte Fury még nem áll készen erre a meccsre, de ezt sosem ismerné be, inkább majd valami mondvacsinált sérülés miatt visszalép az utolsó pillanatban.

Azt nem tudni, hogy Whyte jóslata beigazolódik-e, de valószínűleg egy kicsit az irigység is beszél belőle, mert hiába van nála a WBC Silver öve mégsem kapott lehetőséget Wilder ellen. Elviekben ő lenne a WBC-nél a kötelező kihívó, mégis a szervezet Dominic Breazeale-nak adta ezt a lehetőséget és Whyte-nak felajánlott egy Luis Ortiz elleni meccset azért, hogy a győztes majd az eliminátori címért bunyózhasson. Kicsit hasonló a helyzet, mint amikor Eleider Alvarez vívott jó pár eliminátori meccset, azért hogy egyszer majd megküzdhessen Adonis Stevenson-al. Annak tudjuk mi lett a vége, Alvarez megunta és a WBO öve felé vette az irányt és világbajnok is lett.

Whyte szerint Wilder a könnyebb utat választotta, amikor úgy döntött, hogy Tyson Fury lesz a következő ellenfele, nem pedig ő. „Ha azt az utat választod, hogy megküzdesz Dillian Whyte-val, az pokoli nehéz lesz, de ha Tyson Fury-t választod nem lesz nehéz dolgod, Fury nem tud igazán ártani neked. Ő nem tud nagyot ütni és még pokolian rozsdás. Wilder-nek jó esélye van, hogy kiüsse őt. Ez üzlet.”

Komment