Szeptember 8. Amir Khan VS Samuel Vargas

Fotó: Amir Khan – Samuel Vargas – PuzzlePix Fotóügynökség

A britek korábbi kisváltósúlyú világbajnoka, Amir Khan (32-4; 20 KO) most szombaton ismét szorítóba lép. Ez lesz a második mérkőzése visszatérését követően. Khan 2016-os Canelo elleni veresége után tartott egy hosszabb szünetet, majd idén áprilisban ismét ringbe szállt. Április 21-én a kanadai Phil Lo Greco ellen tért vissza, aki mindössze 39(!) másodpercig bírta Khan ellen. Khan tehát egy gyors TKO-val tért vissza és ismét világbajnoki álmai vannak.

Most szombaton megint egy kanadai ellenfele lesz, a kolumbiai születésű, Kanadában élő Samuel Vargas (29-3-2; 14 KO). Khan nem titkolt célja, hogy mielőbb világbajnoki címmeccset vívjon, de ehhez előbb Vargas ellen kell bizonyítania Birminghamben. Khan korábbi nyilatkozata szerint, amennyiben győz Vargas ellen legközelebb már akár Manny Pacquiao-val mérheti össze tudását a WBA „rendes” váltósúlyú világbajnoki övéért. Tervei szerint még az idei év végén vagy a jövő év elején világbajnoki övért bunyózna. Khan Kaliforniában készült a szombati meccsre Joe Goossen-el és elmondta, hogy szándékosan sokkal fiatalabb sparring partnerekkel készült a meccsre és simán kibokszolta őket. Jó erőben és formában van, és ezt bizonyítani is akarja.

„Az egyik célom ebben az évben az volt, hogy a lehető legaktívabb legyek, ezért nagyon boldog vagyok, hogy hamarosan Samuel Vargas ellen léphetek szorítóba. Vargas kemény és jól képzett bunyós, aki jó néhány nagynevű váltósúlyú bunyóssal küzdött már, pl. Danny Garcia és Errol Spence Jr. Remélem, hogy a rajongóknak ugyanolyan izgalmakban és tűzijátékban lesz része, mint a legutóbbi meccsemen. Ne hagyjátok ki! Túl kell lépnem Vargas-on, mielőtt nagyobb kihívásokkal kerülök szembe. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom Vargas ellen, mert mindent bele fog adni szeptember 8-án.”

Természetesen ehhez Vargas-nak is lesz néhány szava, és figyelmeztette is Khan-t, hogy ő nem lesz olyan könnyű ellenfél, mint Lo Greco volt.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy Amir Khan-al küzdhetek szeptember 8-án. Több, mint elegendő időm volt felkészülni és a legjobb Samuel Vargas-t fogják látni Amir ellen. Jegyezd meg amit mondok, talán mindketten ugyanabból a városból jövünk, de én nem vagyok olyan, mint Phil Lo Greco, ezt garantálom!”

Vargas 2010 óta profi, azóta a legnagyobb cím, amit begyűjtött, az a WBA-NABA váltósúlyú címe volt. Vargas jelenleg a kilencedik helyen áll a WBA váltósúlyú rangsorában, míg Khan az ötödik helyet foglalja el.

A gálát élőben közvetíti a Sport2 csatorna, szombaton este 22:45-kor. Így szerencsére a magyar nézők is élőben megnézhetik, hogy ki nyeri az összecsapást.

Komment