Joshua és Wilder menedzsmentje egymásra mutogat, Fury meg szorgos kiscserkészként rögtön felajánlkozott

Fotó: Deontay Wilder, Tyson Fury, Anthony Joshua

Anthony Joshua promótere, Eddie Hearn megerősítette a hírt, hogy Alexander Povetkin lesz AJ következő ellenfele és előreláthatólag szeptember 22-én kerül sor a mérkőzésre. A Wilder elleni meccs pedig a jövő évre csúszik, terveik szerint április 13-ra. Hearn küldött egy újabb ajánlatot Wilder csapatának az áprilisi dátummal és egy 20 millió dolláros ajánlattal, ami két meccsre szól, elsőként egy címvédés Dominic Breazeale ellen (5 millió dollár), majd a jövő év első felében egy Joshua elleni meccs (15 millió dollár). Az ajánlatban egy visszavágóról szóló záradék is szerepel Joshua ellen. Wilder csapata viszont elégedetlen a feltételekkel, mert a záradék szerint csak akkor kerülhet sor a visszavágóra, ha Wilder nyeri az első csatát, ha ez így történik, akkor az USA-ban lehetne a második meccs, viszont, ha Joshua nyer nem lenne visszavágó.

Wilder és képviselői továbbra is állítják, hogy nem az ő hibájukból hiúsult meg a mérkőzés. Szerintük az ő 50 millió dolláros ajánlatuk korrekt volt szemben Hearn ajánlatával, ami jóval alacsonyabb összegről szól és angliai helyszínről. Ráadásul szerintük Hearn mindenre késve válaszolt, Hearn szerint pedig Wilder menedzsmentje húzta az időt, holott tudták, hogy a WBA nyomás alatt tartja őket. Azt egyelőre nem tudni, hogy az áprilisi ajánlattal mi lesz, azt még van idejük megvitatni. Egy biztos, az idei évben nem kerülhet sor a nehézsúly egyik legjobban várt meccsére.

Jay Deas, Wilder társmenedzsere és edzője elmondta, hogy nagyon csalódott, hogy nem jött össze a Joshua elleni meccs. A Povetkin elleni meccs kapcsán pedig elmondta, hogy nem lesz könnyű dolga Joshua-nak. Ő ugyan reméli, hogy Joshua nyer, hisz a veresége esetén már nem sok értelme lenne egy Joshua – Wilder meccsnek, de nem lesz könnyű dolga az angolnak. Két évvel ezelőtt a WBC elrendelte a Wilder – Povetkin meccset kötelező címvédésként, de akkor az orosz doppingbotránya miatt meghiúsult a mérkőzés. Deas szerint Povetkin „hatalmas bunyós, fantasztikus balhoroggal. A kérdés az, hogy vajon az évek múlásával mennyi maradt még Povetkinben?” Povetkin mérlegét mindössze egyetlen vereség csúfítja el, még 2013-ban kapott ki attól a Vladimir Klitschko-tól pontozással, akit négy évvel később Joshua meg tudott verni, méghozzá kiütéssel. Az hozzá tartozik, hogy Povetkin egy ereje teljében lévő Klitschko-val találkozott, míg Joshua egy 1,5 éves kihagyás után visszatérő Klitschko-val.

Természetesen Tyson Fury sem tudta szó nélkül hagyni, hogy meghiúsult a Joshua – Wilder meccs. Azonnal felajánlkozott az amerikainak, hogyha az igazi brit bajnokkal akar megküzdeni, akkor inkább vele álljon ki, ő 10 másodperc alatt aláírná a szerződést. Fury kicsit félreértelmezte az eseményeket, mert ugye Wilder volt, akinek nem sikerült időbe aláírni a dokumentumokat. Valószínűleg neki mindegy is, hogy ki miatt hiúsult meg, legalább megint be tudott szólni valakinek.

Komment