Hearn már keresi Usyk első nehézsúlyú ellenfelét: Whyte, Chisora vagy Takam?

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Eddie Hearn a Whyte – Chisora meccs kapcsán nyilatkozott az ukrán Oleksandr Usyk-ról, akit már a Matchroom Boxing is képvisel. A cirkálósúlyú vitathatatlan bajnok Usyk (16-0; 12 KO) a jövőjét már a királykategóriában képzeli el és nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy nehézsúlyban is vitathatatlan bajnok legyen. Természetesen nem egyből küzdene a világbajnoki címekért, de Hearn mindenképp a jelenlegi mezőny felső részéről választana neki ellenfelet.

A terv az, hogy akár már 2019-ben, de legkésőbb 2020-ban jöhetne a Joshua elleni meccs, de addig azért lenne pár nehézsúlyú mérkőzése Usyk-nak. A lehetséges jelöltek Hearn szerint Carlos Takam (35-5-1; 27 KO), Dillian Whyte (24-1, 17 KO) vagy Dereck Chisora (29-8; 21 KO), de van egy bunyós, aki miatt még egy cirkálósúlyú meccset bevállalna Usyk. Ez a személy pedig nem más, mint a jelenleg nyugdíjas Andre Ward (32-0; 16 KO). Usyk rá nagyon feni a fogát, de elég kicsi az esély, hogy ez a meccs összejön.

Hearn szerint Usyk tovább lép nehézsúlyba és akár már a jövő év áprilisában bunyózhat, és akár az USA-ban is. Usyk azzal a céllal csatlakozott a Matchroom Boxing-hoz, hogy növelje a népszerűségét és az egész világon megismerjék a nevét, ehhez pedig nemcsak a szigetországban kell, hogy bunyózzon, hanem az USA-ban is, ami egyáltalán nem zavarná.

Korábban már többször mondta Hearn, hogy a Whyte – Chisora meccs győztese megküzdhet majd Joshua-val jövő áprilisban. Ezek szerint a vesztes pedig Usyk-nak juthatna vagy, ha Joshua-nak találnak komolyabb ellenfelet, akkor a nyertest is megkaphatja Usyk. Kérdés, hogy az ukrán kit választ és az üzleti érdekek mit diktálnak.

Addig is Usyk szemrevételezi a lehetséges ellenfeleit, ott lesz a szombati gálán a ring mellett, ahol szorítóba lép Whyte, Chisora és Takam is.

Komment