Joshua szerint Wilder-nek már nincs sok hátra a nyugdíjig

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Meglepő módon az utóbbi hetekben kicsit háttérbe került az Anthony Joshua – Deontay Wilder címegyesítő meccs kérdése, legalábbis kevesebb üzengetés volt a felek között. Eddig leginkább Deontay Wilder és Joshua promótere, Eddie Hearn szeretett állandóan nyilatkozni a másikkal kapcsolatban, időnként cseppet sem finoman. Most Anthony Joshua is kicsit kivette a részét a piszkálódásból és Wilder korai nyugdíjazásáról beszélt.

Az IBO, IBF, WBA (Super) és WBO nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua (21-0; 20 KO) szerint Wilder-nek maximum 2-3 éve van hátra pályafutásából és, ha tényleg be akarja bizonyítani, hogy ő a súlycsoport legjobbja akkor itt az ideje, hogy aláírja a szerződést és megküzdjön vele. Joshua csőrét valószínűleg az piszkálja, hogy Wilder (40-0; 39 KO) és Tyson Fury (27-0; 19 KO) szerint, az ő meccsükön fog eldőlni, hogy ki a súlycsoport legjobbja és Joshua-t szinte számításba sem veszik. Hivatalosan még nem hirdették ki a dátumot, de az eddigi nyilatkozatok szerint a WBC világbajnok Deontay Wilder és a korábbi világbajnok Tyson Fury még idén novemberben megmérkőznek egymással.

Anthony Joshua szeptember 22-én küzd meg az orosz Alexander Povetkin-el és jelenleg erre a meccsre koncentrál, viszont szeretné, ha jövő áprilisban a Wilder – Fury meccs győztese lehetne az ellenfele. Akkor dőlne el igazából, hogy ki is jelenleg a nehézsúly királya, a győztes a súlycsoport vitathatatlan bajnoka lehet. AJ Wilder-rel szeretne megküzdeni, szerinte ez lenne a súlycsoportjuk legnagyobb csatája.

 „Ha legyőzöl engem és a visszavágón is megversz, akkor te lehetsz a súlycsoport királya! Ha azt gondolod, hogy te jobb vagy, mint én és ezt egy világraszóló eseményen is be tudod bizonytani, akkor miért nem akarsz harcolni velem?”

Joshua szerint ketyeg Wilder órája, már 32 éves és majdnem 10 éve profi. Már nincs sok hátra a karrierjéből, addig vállalja el ellene a meccset, amíg még tudja és bizonyítsa be a ringben, hogy ki a legjobb.

Komment