Victor Ortiz benne lenne egy Maidana elleni visszavágóban

Victor Ortiz korábbi világbajnok ökölvívó.
Fotó: Victor Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

Most, hogy Marcos Maidana (35-5, 31 KO) tényleg visszatér bejelentkezett egy régi ellenfele Victor Ortiz (32-6-3; 25 KO), hogy szívesen kiállna ismét az argentin bunyós ellen. Ortiz és Maidana tíz évvel ezelőtt, 2009. júniusában mérkőztek meg Los Angeles-ben a kisváltósúlyú interim WBA övért. Maidana akkor még viszonylag ismeretlen bunyós volt, egyértelműen Ortiz volt a meccs esélyese.

Ez volt az első meccse az USA-ban Maidana-nak és nagyon parázs csata kerekedett belőle. Mindkét bunyós többször is a padlóra került, Maidana háromszor, Ortiz pedig kétszer. Végül Maidana nyert TKO-val a hatodik menetben.

Maidana pár hónapja jelentette be, hogy több, mint négy éves szünet után visszatér, és azóta gőzerővel készül. Több videót lehetett látni, hogy egyre jobb formában van. Tervei szerint legalább három meccset szeretne az idei évre. Valószínűleg nagyváltósúlyban tér majd vissza, de a váltósúly a cél.

Ortiz pedig tavaly februárban bunyózott utoljára, akkor Devon Alexander ellen ért el egy döntetlent. Tavaly szeptemberben lett volna meccse, de az elmaradt, mert nem erőszakkal vádolták és azóta ő se lépett szorítóba.

Komment