Mostanában biztos nem lesz Lomachenko – Garcia meccs, Garcia lemondott WBC övéről

Mikey Garcia profi ökölvívó.
Fotó: Mikey Garcia – PuzzlePix Fotóügynökség

A négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Mikey Garcia meghozta a döntést. Lemond könnyűsúlyú WBC világbajnoki övéről és kisváltó- vagy váltósúlyban folytatja. Ez egyben azt is jelenti nem valószínű, hogy a közeljövőben sor kerül egy Vasyl Lomachenko elleni meccsre, mert az ukrán nem tervezi, hogy nagyobb súlycsoportba lépjen.

Garcia nagy meglepetésre legutóbbi könnyűsúlyú meccse után, két súlycsoportot ugorva az IBF váltósúlyú világbajnok Errol Spence Jr. ellen lépett szorítóba és egyhangú pontozással kikapott. Ezek után nem sokkal a WBC jelezte Garcia-nak, hogy döntsön, hogy megtartja-e WBC könnyűsúlyú világbajnoki övét és kiáll a kötelező kihívó Luke Campbell ellen vagy lemond övéről. Garcia lemondott és nem akar visszatérni könnyűsúlyba. A WBC pedig egy „Emeritus champion” címet ajándékozott Garcia-nak, ami azt jelenti, hogy ha mégis visszatérne könnyűsúlyba lehetősége lenne megküzdeni az aktuális világbajnokkal az övért.

A megüresedett övért pedig valószínűleg a WBC könnyűsúlyú ranglistáján első helyen álló Luke Campbell fog küzdeni a lista TOP5 bunyósainak egyikével. Jelenleg a ranglistán a #2 Zaur Abdullaev, a #3 Devin Haney, a #4 Teofimo Lopez, a #5 pedig Javier Fortuna. Ettől függetlenül valószínűleg a Top Rank el tudja intézni, hogy az általuk promótált WBO/WBA Super világbajnok Vasyl Lomachenko küzdhessen Campbell-el az üres övért, amennyiben akarja.  Az se lenne meglepő, ha inkább Teofimo Lopez szekerét tolnák kicsit előre, hogy világbajnoki címet szerezzen és össze tudják hozni a Lomachenko – Lopez meccset.

Komment