Újabb Mayweather produkció: Japánban bunyózik szilveszterkor

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Meglepő bejelentést tett Floyd Mayweather Jr., – bár Mayweather-t tekintve igazából már semmin nem lepődik meg az ember – miszerint legközelebb december 31-én fog bunyózni, még hozzá Japánban. Hivatalos sajtótájékoztató keretén belül jelentették be, hogy a korábbi kiváló ökölvívó ismét bunyózni fog, de egyelőre még nem Nurmagomedov-val és nem is Pacquiao-val, de azért egy igen komoly ellenféllel szemben.

A 41 éves veretlen ökölvívó öt súlycsoportban is világbajnoki címig jutott és kétség sem fér hozzá, hogy korunk egyik legjobb ökölvívója. Aki úgy tűnik nehezen tud „átlagos nyugdíjasként” élni és élvezni a megkeresett temérdek pénzt. Legutóbb egy MMA-harcos elleni bokszmérkőzésen láthattuk, most pedig egy veretlen, jelenleg a világ legjobbjának tartott kickboxere ellen fog kiállni. Az év végi 14. RIZIN gálán Tenshin Nasukawa lesz az ellenfele, aki 27-0 mérleggel rendelkezik, annak ellenére, hogy mindössze 20 éves.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen szabályrendszerben fognak küzdeni, ahogy más részleteket sem nagyon, csak annyit jelentettek be, hogy december 31-én, Japánban kerül sor az összecsapásra. Nasukawa elmondta, hogy nagyon meglepődött a felkérésen, de áll elébe és szeretne történelmet írni.

„Ez meglepetés volt, de habozás nélkül elfogadtam. Nem érdekel, hogy milyen szabályok lesznek. Én akarok az az ember lenni, aki történelmet ír. Meg fogom tenni ezekkel az öklökkel, egy ütéssel – majd meglátják!”

Mayweather elmondta, hogy nemcsak bunyózni akar Japánban, de promóciós cégével is terjeszkedik. Azt tervezi, hogy együttműködik a RIZIN-nel, hogy a saját bunyósait is elhozza Japánban, azt akarja, hogy a TMT (The Money Team) világmárka legyen, ne csak az USA szerte ismert.

Szóval a szabályrendszert egyelőre még nem határozták meg, de Mayweather nyilatkozataiból azt sejteni lehet, hogy nem boksz mérkőzés lesz.

Komment