Mayweather ára: Nurmagomedov + McGregor egy gála alatt = 600 millió dollár?

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a UFC bajnok Khabib Nurmagomedov szívesen megküzdene Floyd Mayweather Jr-ral, akár boksz szabályrendszerben is, természetesen jó pénzért. Azt is elmondta, hogy Szaúd-Arábiából kapott is egy 100 millió dolláros ajánlatot erre a meccsre. Mayweather is nyilatkozott erről a lehetséges meccsről és úgy tűnik tényleg van rá esély, hogy lesz ilyen meccs. Ahogy azt megszokhattuk, Mayweather-nél minden a pénz körül forog, ha sokat kereshet vele szinte bárki ellen (azért okosan választja ki az ellenfeleit) kiáll.

Elmondta, hogy ő üzletember, egy okos üzletember és bár a boksztól visszavonult, de ha van egy jó pénzkereseti lehetőség, annak nem mond ellent. McGregor-ral is ezért küzdött 2017-ben és, ha adódik alkalom, akkor újra meg fogja tenni. Akkor 300 millió dollárt keresett egy meccsel, most még ennél is többet akar.

Múlt héten Angliában járt Mayweather, ahol azt mondta, hogy minimum 350 millió dollár, amiért szorítóba lépne, akár Nurmagomedov ellen. Sőt még az sem kizárt, hogy egy rendezvényen belül küzdene meg Nurmagomedov-val és McGregor-ral is egymás után. (Természetesen bokszmeccsre gondolt.) Van az a pénz amiért hajlandó erre. Több külföldi hírportál is arról cikkez, sőt még Mayweather nagybátyja, Jeff Mayweather is arról beszélt nemrég, hogy egy gálán megküzdene mindkét MMA bunyóssal. Ezért a dupla meccsért pedig szerény 600 millió dollárt gondolt „Money”.  

„Beszéltünk (ő és Dana White) egy McGregor elleni meccsről és beszéltünk egy Khabib elleni meccsről is. Ha kiállok és vállalom a kockázatot, annak meg van az ára. 600 millió dollár, ennyi az ára. Ha képes vagyok szórakoztatni a világot és szórakozni, márpedig ez könnyű szórakozás lenne és még keresnék is ezzel a két sráccal (Khabib és McGregor) 600 millió dollárt? Akkor miért ne?” – mondta Mayweather.

De vajon lenne akkora érdeklődés erre a dupla meccsre, hogy keressen vele ennyit? Hogy megérje megrendezni? Vagy ez csak Mayweather agyszüleménye? McGregor jó pénzért nyilván elvállalná, amúgyis szeretne egy visszavágót. Nurmagomedov úgy tűnik szintén benne lenne, rajtuk valószínűleg nem múlna. De a nézőket érdekelné? A McGregor elleni első meccsüket 2017-ben nagy várakozás övezte, de sokaknak csalódást keltő volt végül, unalmasnak titulálták. De akkor nagyon sokan előfizettek rá, mert nem tudták mire számítsanak. Most már talán akkora érdeklődés nem övezné a dolgot, de hát Mayweather csapata biztos utána járt, hogy megérné-e megszervezni.

Komment