Fury vagy más ellen, de Wilder bunyózni akar május 18-án

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A tegnap megjelent hírek, miszerint Tyson Fury több, mint 100 000 millió dollárost szerződést írt alá a Top Rank-kel talán keresztbe húzhatják a Wilder – Fury visszavágót. Fury a Top Rank szerződés miatt ezentúl az ESPN csatornához kötődik, az első meccset viszont a Showtime közvetítette és kicsi rá az esély, hogy a két csatorna együtt dolgozzon. Bár Wilder állítja, hogy neki egyik csatornához sincs szerződése, így akárhol bunyózhat, továbbra sincs hivatalos bejelentés, hogy mikor és hol lehet a visszavágó. Több, mint valószínű, hogy emiatt nem sikerült még megállapodniuk. Kérdés, hogy mi Bob Arum és a Top Rank terve Fury-val? Lehet, hogy a Wilder elleni visszavágó már nem is olyan fontos? Vagy fontos, de még várnának vele?

Jelenleg Fury, Wilder és Arum is azt mondja, hogy továbbra is lehet szó a visszavágóról, de azért Wilder már a B terven gondolkodik. A WBC világbajnok amerikai bunyós azt mondja, hogy ő mindenképp bunyózni akar május 18-án. Akár Fury akár más ellen, de szorítóba lép. Több nevet sorolt fel, akik szóba jöhetnek Fury helyett: Dominic Breazeale, Dillian Whyte, Adam Kownacki, Luis Ortiz vagy Andy Ruiz. Az első két név érdekes, mert ők elvileg egymás ellen fognak bunyózni épp azért, hogy melyikük legyen a WBC-nél a kötelező kihívó (ahol jelenleg Wilder a világbajnok). Ettől függetlenül valószínűleg szívesen igent mondanának egy Wilder elleni meccsre, ahogy Ortiz is, aki a tavaly márciusi veresége óta szeretne egy visszavágót.

Fury ezzel a húzásával, hogy ezentúl a Top Rank is képviseli Frank Warren mellett még jobban felkavarta az amúgy sem épp álló vizet. Kérdés, hogy a műsorszolgáltatók, meg tudnak-e egyezni egymással a közvetítéseket illetően? Mert ezen is múlhat egy-egy világbajnoki címmeccs sorsa.

Komment