Amir Khan döntött, Crawford lesz a következő ellenfele

Fotó: Amir Khan – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a Top Rank 5 millió dolláros ajánlatot tett Amir Khan-nak, hogy ő legyen a WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford (34-0; 25 KO) következő ellenfele. Khan (33-4; 20 KO) nem döntött egyből, mert ott volt még lehetőségként egy szigetországi rangadó az „ősi ellenséggel” Kell Brook-kal. Ráadásul promótere, Eddie Hearn – aki egyben Brook promótere is – megduplázta a Top Rank ajánlatát, 10 milliót ajánlott a Brook elleni meccsért. Khan rágódott pár hétig a két ajánlaton és úgy tűnik döntött. Az egyik neves külföldi hírportál szerint Khan Terence Crawford-ot választotta. Ezzel a meccsel ugyan kevesebbet keres majd Khan, de ha nyer akkor övé lehet a WBO világbajnoki címe.

Hivatalosan még nem jelentették be a helyszínt és a dátumot. Valószínűleg április 20-án a New York-i Madison Square Garden-ben kerülhet majd sor a meccsre. Eredetileg a korábbi WBA világbajnok Luis Collazo (38-7; 20 KO) lett volna Crawford ellenfele. Már meg is egyezett a Top Rank vele, de Crawford nem volt megelégedve az ellenfél választással. Komolyabb ellenfele akart és így került képbe Khan, aki Collazo-t már megverte korábban. Állítólag még Collazo előtt a korábbi WBC világbajnok Danny Garcia-t is megkeresték, de a bunyós menedzsmentje nem reagált a Top Rank megkeresésére.

Szóval Khan döntött és visszatérését követő harmadik meccsén világbajnoki címért bunyózhat az USA-ban, Brook pedig megint hoppon maradt. Khan korábban azzal érvelt, hogy a Crawford elleni meccs nem zárja ki, hogy legközelebb Brook-kal bunyózzon. Hisz, ha ki is kap az USA-ban attól még az angliai közönség ugyanolyan kíváncsi lesz a Brook elleni meccsre. Brook viszont közölte korábban, hogy ő ugyan nem fog várni Khan-ra, ha Khan Crawford-ot választja, akkor ő is más ellenfelet keres. Úgy tűnik ennek ellenére is Crawford lett a befutó. Végülis ki hibáztatná Khan-t, karrierje vége felé jár, már nem sok esélye lehet világbajnoki címért küzdeni, ráadásul egy ilyen komoly ellenféllel.

Komment