Tyson Fury üzenete: maradj otthon! Közben egy korábbi ellenfele valószínűleg koronavírusos

Kép: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury egy videóüzenetben kérte honfitársait, hogy hallgassanak Boris Johnson miniszterelnökre és maradjanak otthon. Próbálják meg lassítani a vírus terjedését azzal, hogy minél kevesebbet érintkeznek másokkal. Elmondta, hogy ő komolyan veszi és a családjával együtt betartják, hogy ne menjenek sehova. Ezért az otthoni edzőtermében edz, hogy formában tartsa magát. Azt nem tudni, hogy a júliusra tervezett Wilder elleni harmadik meccs meg lesz-e tartva, valószínűleg az is csúszni fog, de azért fontos, hogy edzésben tartsa magát.

„Harcoljunk együtt a vírus ellen, mint egy nemzet, egy család vagy egy csapat. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy mások ne kapják el. Maradj otthon, nagyon-nagyon fontos, hogy hallgassunk Boris-ra és bent maradjunk. … Van egy futógépem, súlyaim. Edzésben tartom magam, naponta posztolok majd videókat az edzésemről. Mindenki tudja, hogy az edzőterem nélkül végem van. Isten áldjon meg mindenkit, mindenki vigyázzon magára, maradjatok otthon!” – üzente Fury.

Eközben egyik tavalyi ellenfele a svéd Otto Wallin, aki igencsak borsot tört tavaly szeptemberben Fury orra alá maga jelentette be, hogy valószínűleg ő is elkapta a koronavírust. Tesztet ugyan nem végeztek rajta, mert annyira nem érzi rosszul magát és inkább a súlyosabb esetekkel foglalkozzanak az eléggé fertőzött New York-ban, mint vele, de a tünetei stimmelnek. Ráadásul édesanyja és annak barátja nemrég látogatóban voltak nála és amikor visszatértek Svédországba, akkor édesanyja barátjánál pozitív lett a koronavírus teszt. Édesanyjának is vannak tünetei, de nem olyan súlyosak, így őt nem tesztelték.

„Nekem nagyon enyhe volt. Köhögtem, tüsszögtem, és úgy éreztem, hogy enyhe lázam van, de végül nem voltam lázas. Aztán jobban éreztem magam, de közben meg nem érzetem illatokat és ízeket. A szaglásom még mindig nem jó, de ízeket már érzek. Ez félelmetes rész volt. Nem érzem magam rosszul, de valószínűleg az van (mármint koronavírus). Ezért kell mindenkinek követni az utasításokat, amennyire csak lehet otthon kell maradni és nem érintkezni más emberekkel. Néhány ember számára ez nagyon súlyos lehet.” – mondta Wallin.

Wallin menedzsere, Zach Levin is azt nyilatkozta, hogy valószínűleg ő is megfertőződött, de szerinte nem Wallin-tól kapta el. Vagy a metrón vagy pár barátjától, akikkel nemrég találkozott és azóta kiderült róluk, hogy fertőzöttek. Elmondása szerint őt azért jobban megviseli, fáradtság, étvágytalanság, torokfájás, hát- és lábfájás, enyhe láz a tünetei. Sima influenzára tesztelték, az negatív lett, de koronavírusra nem tesztelték.

Szerencsére egyikük állapota sem súlyos, külön-külön önkéntes karanténban vannak és erre szólítanak fel mindenkit, aki csak teheti szigetelje el magát, hogy lelassuljon a fertőzés.

Komment