Elhalasztják a 2020-as Tokiói Olimpiát

Ahogy arra az elmúlt napokban már számítani lehetett elhalasztják az idei évre tervezett tokiói ötkarikás játékokat. Bár a Japán kormány bizakodó volt és igyekezett a lehető legkésőbbre halasztani a döntést, de engedniük kellett a nemzetközi nyomásnak és a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal egyetértésben úgy döntöttek a jelenlegi helyzetben felelőtlenség lenne megszervezni egy olyan rendezvényt, ahova a világ minden tájáról rengeteg sportoló, edző és néző látogatna el.

Abe Shindzo japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke telefonos konferenciát tartottak, ahol egyetértettek abban, hogy el kell halasztani a tokiói olimpiát. Az olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg, de szinte biztos, hogy egy évvel később tehát, csak 2021-ben kerülhet sor a következő nyári olimpiai játékokra.

Magyar ökölvívóink számára már a kvalifikációs torna sem volt zökkenőmentes, mert néhány nap után a koronavírus terjedésére tekintettel és a biztonságos hazajutás érdekében félbeszakították a versenyt. A verseny pár napja alatt egyedül Gálos Roland tudott kvótát szerezni a magyar válogatottból, de rajta kívül Pribojszki Kata, Nagy Tímea és Fodor Milán még versenyben voltak.

Korábban a NOB azt nyilatkozta, hogyha el is kell halasztani az olimpiát a már megszerzett kvóták biztonságban vannak. A maradék helyekre pedig minden bizonnyal új selejtezőversenyeket írnak ki, ha már a koronavírus terjedését sikerült megállítani.

Komment