Tyson Fury apja berágott Dana White-ra, ököllel venne elégtételt

Fotó: John Fury – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

A Fury család egy igazi harcos család, igazi bokszoló család. Tyson Fury apja, nagybátyja, testvére és jó pár unokatestvére is ökölvívó vagy volt ökölvívó. Tyson apja, John Fury korábban csupaszöklű bunyóval kezdte majd a profik között is kipróbálta magát „Gipsy” néven. Olyan nagy karriert nem tudott befutni, mint a fia, de hírnevet szerzett magának és igazán kemény pali hírében áll. Aki, akárcsak a fia a verbális csatákat sem veti meg, de ha kell gond nélkül ököllel is próbál érvényt szerezni az igazának.

Most épp a UFC vezér Dana White-ra haragudott meg és kihívta egy bunyóra, amiért szerinte megsértette a fiát. Tyson Fury nemrég bejelentette, hogy a pankráció után az MMA-ban is szívesen kipróbálná magát és több nehézsúlyú bunyós nevét is említette már, akikkel kiállna. Sőt egy videó tanulsága szerint már az edzést is elkezdte Darren Till-lel.

White szerint azonban Fury-nak nem kéne erőltetni a ketrecharcot, a „suszter maradjon a kaptafánál” alapon inkább koncentráljon a bokszkarrierjére. Szerinte csúnya vége lenne, ha Fury ketrecbe lépne Stipe Miocic vagy Francis Ngannou ellen, „lezúznák őt”. Sokat tett azért, hogy a legjobb nehézsúlyú ökölvívók közé tartozzon, ne tegye ezt tönkre.

John erre rágott be, szerinte ő az, aki egy ütéssel „lezúzná” Dana White-ot. Hogy képzeli White, hogy így beszél a fiáról, hogy meri egyáltalán a szájára venni.

„Hogy gondolja, hogy lezúznák? Nem tudja milyen kemény családból származik Tyson? Egy ütéssel le tudnám zúzni őt. Hogy írhatja így le a fiamat? Nem beszélhet így egy olyan bunyósról, akinek olyan képességei, olyan szíve, olyan győzni akarása van, mint Tyson-nak. Hülyeségeket beszél. Mondja ezt nekem, ha meri. Megküzdök vele, akár ma este is. Mert szerintem én vagyok a legjobb 54 éves ember a földön. Én vagyok a legfittebb, a legjobb 54 éves. Bárhol, bármikor, ingyen vagy pénzért, de majd én megmutatom neki. Ne merészelje még egyszer a szájára venni a fiam nevét. Ha nem tud jót mondani róla, inkább ne mondjon semmit!”

Hogy legyen valami ebből a bunyóból egyébként White-nak kéne mennie a szigetországba, mert az idősebb Fury egy korábbi börtönbüntetés miatt nem hagyhatja el az országot. Állítólag összeverekedett egyik egykori barátjával, akinek a bunyó hevében kinyomta az egyik szemét. Szóval a piszkos módszerektől sem riad vissza az öreg, ha arról van szó. 😊

Tavaly például Deontay Wilder-rel is összeakaszkodott, amikor a Tyson Fury – Francesco Pianeta meccs előtti mérlegelésen megjelent Wilder:

Komment