SZENZÁCIÓ: Fury kétszer küldte padlóra Wilder-t, ő az új WBC világbajnok

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Szenzációs meccsnek lehettek tanúi a bokszrajongók. Tyson Fury (30-0-1; 21 KO) kisebb csodát hajtott végre azzal, hogy kétszer is padlóra küldte az eddig veretlen, KO-király Deontay Wilder-t (42-1-1;41 KO). Az első gongszótól Fury volt az agresszívabb, azonnal letámadta Wilder-t. A „Cigány Király” végig magabiztosan bunyózott, tényleg a kiütésre hajtott, nemcsak mondta. A harmadik menet vége előtt 35 másodperccel padlóra is küldte Wilder-t egy bal-jobb kombinációval, ekkor kellett először számolni Wilder-re. Majd még egyszer padlóra került még a menet végén, de azt csúszásnak ítélte a bíró.

A szünet azonban nem volt elég Wilder-nek, hogy kitisztuljon. A leütés után folyamatosan vérzett a bal füle, a kommentátor szerint valószínűleg beszakadhatott a dobhártyája. Fury ezek után is okosan bunyózott, nem kapkodta el, szándékosan fárasztotta Wilder-t. Majd az ötödik menet második felében újra padlóra került Wilder. A hetedik menet felénél pedig Wilder sarka bedobta a törölközőt, nem volt értelme folytatni, így TKO-val nyert Fury. Wilder az első leütéstől nem volt teljesen magánál, csak Fury-n múlt, hogy nem lett előbb vége a meccsnek.


Fury koronával a fején és palásttal vonult be a szorítóba és a WBC övvel a derekán távozott. Megcsinálta, amit senki nem hitt el, kétszer küldte padlóra Wilder-t és a WBC világbajnoka, valamint a The Ring Magazine nehézsúlyú bajnoka lett.

Wilder pedig azt ígéri, hogy él a visszavágási záradékkal, úgyhogy idén még egyszer összecsapnak.

Komment