Anthony Joshua biztos benne, hogy egyszer lesz Joshua – Fury meccs

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Az Egyesült Királyság két legmagasabban rangsorolt nehézsúlyú ökölvívójára, Anthony Joshua-ra (22-1; 21 KO) és Tyson Fury-ra (29-0-1; 20 KO) is kemény csata vár az elkövetkezendő hónapokban. A most már csak korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok AJ december 7-én néz ismét farkasszemet Andy Ruiz Jr-ral, hogy visszaszerezze világbajnoki címeit. Fury pedig, ha minden igaz jövő év februárjában a WBC világbajnok Deontay Wilder ellen fog ismét szorítóba lépni. Bár Fury meccse még sok mindenen múlik, egyrészt, hogy Wilder legyőzi-e Ortiz-t novemberben valamint, hogy Fury szemsérülése hogy gyógyul.

Joshua azonban 100%-ig biztosra mondta, hogy egy nap, mégpedig a közel jövőben, szembe néznek egymással ő és Tyson Fury, hisz a rajongók is ezt akarják, ez egy óriási szigetországi rangadó lenne. Másrészt a nehézsúly legjobbjai közé tartoznak mindketten, egy korszak bunyósai, elkerülhetetlen ez az összecsapás. De most Ruiz-ra koncentrál, hisz nagyon sok minden múlik azon, hogy decemberben sikerül-e visszaszerezni világbajnoki öveit. Egyébiránt Wilder-re is hasonlót mondott AJ, vele is szeretne majd megküzdeni, de előbb „rendbe kell tennie” a dolgait, vagyis visszaszerezni az öveit.

Elég valószínű, hogy ezekre a meccsekre még elég sokat kell várni, hisz ha vissza is szerzi öveit Joshua előbb a kötelező címvédésekre kell sort kerítenie. Azonban egy Joshua – Fury csata még világbajnoki címek nélkül is óriási érdeklődést hozna. Ha esetleg mindketten elveszítik a következő meccsüket, ezt a meccset akkor is érdemes lenne megszervezni hazai közönség előtt.

Komment