Trónfosztás Kanadában – Gvozdyk a WBC új félnehézsúlyú világbajnoka

Fotó: Oleksandr Gvozdyk – PuzzlePix Fotóügynökség

A hétvégén minden bizonnyal a Wilder – Fury meccs volt a legnagyobb szenzáció, de azért ne feledkezzünk meg az Adonis Stevenson (29-2-1; 24 KO) – Oleksandr Gvozdyk (16-10; 13 KO) félnehézsúlyú mérkőzésről sem. A meccs tétje a WBC félnehézsúlyú világbajnoki címe volt, amit Stevenson már több, mint öt éve birtokolt, de már csak birtokolt. Az ukrán Gvozdyk megfosztotta címétől a kanadai Superman-t és immáron ő az új világbajnok.

A két bunyós a kanadai Quebec-ben találkozott és bár Stevenson azért ígérte, hogy kiüti az ukránt ez épp fordítva történt. Stevenson már a harmadik menetben padlóra került, de a mérkőzésvezető csúszásnak ítélte meg és nem számolt rá a címvédőre, pedig a lassításból látszik, hogy ütéstől került padlóra. Ezután hiába rontott rá Gvozdyk Stevenson-nak sikerült talpon maradnia. Egyébként eléggé kiegyenlített volt a mérkőzés, nem mutatott meggyőző fölényt az ukrán, sőt a 10. menet felénél sikerült is meglepnie Stevenson-nak és egy kemény balostól a köteleknek esett az ukrán. Stevenson mondjuk hiába kapott vérszemet, Gvozdyk-nak sikerült gyorsan magához térnie és a menet végén már ő lendült támadásba. Majd jött a mindent eldöntő 11. menet, itt Gvozdyk már a menet felénél befejezhette volna a mérkőzést, többször is a kötélnek szorította Stevenson-t és megsorozta, de mégis a harmadik ilyen támadás után, a menet vége előtt 15 másodperccel állította le a mérkőzésvezető a küzdelmet és KO-val győzött Gvozdyk.

Ezzel leáldozott Stevenson uralma, több, mint öt éves uralkodás után a továbbra is veretlen Oleksandr Gvozdyk lett a WBC félnehézsúlyú világbajnoka. Aki így nyilatkozott a meccs után: „Adonis nagyszerű bajnok volt, de eljött az én időm. Készen állok bárkire a súlycsoportban. Ez a győzelem jelent nekem mindent, ezért edzettem egész életemben és ma este végre megérte a kemény munka!”

Nemrég megjelent hírek szerint Stevenson kórházba is került, kritikus állapotban van az intenzív osztályon. Reméljük a legjobbakat!

Komment