December 28. Davis – Gamboa: Davis pucéran hozta a súlyát és balhézott a mérlegelésen

Fotó: Gervonta Davis – Yuriorkis Gamboa – PuzzlePix Fotóügynökség

Ünnepek alatt sem áll meg az élet a bokszvilágban. Amerikai idő szerint ma éjszaka (magyar idő szerint vasárnap hajnalban) Atlantában lép szorítóba a nagypehelysúlyban világbajnoki címig jutó Gervonta Davis (22-0; 21 KO) ezúttal könnyűsúlyban.

Ez lesz a debütáló meccse a „Tank” becenévre hallgató veretlen kiválóságnak könnyűsúlyba, ahova azért lépett tovább, mert már jó ideje nehezen tudta hozni a súlyát nagypehelysúlyban, az IBF világbajnoki övét ezért is veszítette el. Azonban könnyűsúlyban is meggyűlt a baja a mérleggel, mert elsőre 1,2 fonttal (kb. 0,54 kg) a felső határ (135 font – 61,2 kg) felett mérlegelt, a második alkalomra, akkor is pucéran tudott csak bemérni 135 font alatt, egész pontosan 134,8 fonttal (61,14 kg). Majd ezt még megspékelte egy kis lökdösődéssel is. Hosszasan, feszülten néztek farkasszemet, majd látszólag minden előjel nélkül Davis meglökte ellenfelét, Yuriorkis Gamboa-t (30-2; 18 KO), ezzel is egy kis show-t csinálva.


A már veteránnak számító kubai bunyós Gamboa talán az utolsó lehetőség előtt áll, hogy ismét világbajnoki címet szerezzen. Davis pedig szeretné meghódítani a könnyűsúlyt. Nem egyszer hangoztatta már, hogy Vasyl Lomachenko ellen akar küzdeni, amire jó esélye van, ha most legyőzi Gamboa-t, ugyanis a mostani meccs tétje a betöltetlen WBA (regular) könnyűsúlyú világbajnoki cím. Ami az előszobája lehet egy a WBA Super bajnoka elleni, tehát Vasyl Lomachenko elleni meccsnek, ha Loma is megőrzi a címét Teofimo Lopez ellen.

A mérlegelés kicsit feszült hangulatban zajlott, valószínűleg a meccs is hasonlóan parázs hangulatban fog zajlani. Davis-nek profi pályafutása alatt a mérleggel több gondja volt, mint ellenfeleivel (22 győzelméből 21-et idő előtt nyert meg), minden bizonnyal most is egy kiütéses győzelem lesz a célja.

Komment