Terence Crawford: „Csak egy király lehet váltósúlyban!”

Fotó: Terence Crawford

A WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford (33-0; 24 KO) várja, hogy a közeljövőben megküzdjön az IBF váltósúlyú világbajnok Errol Spence Jr-al (24-0; 21 KO). Crawford nemrég lépett fel váltósúlyba, miután kisváltósúlyban már mindegyik nagy szervezet világbajnoki övét begyűjtötte. Nem titkolt célja, hogy váltósúlyban is ő legyen a vitathatatlan bajnok. Ehhez jó úton halad, rögtön az első váltósúlyú mérkőzésén világbajnoki címet szerzett az ausztrál Jeff Horn legyőzésével. Horn korábbi ígéretei ellenére mindössze kilenc menetet bírt Crawford ellen, így elveszítette WBO világbajnoki övét. Errol Spence Jr. tavaly májusban szerezte meg IBF váltósúlyú világbajnoki övét Kell Brook legyőzésével. Azóta két alkalommal is sikeresen megvédte, legutóbb június 16-án Carlos Ocampo ellen, akit egy menet alatt megvert.

Crawford mellett természetesen Spence célja is, hogy a súlycsoportja vitathatatlan bajnoka legyen, ehhez pedig előbb-utóbb találkoznia kell a két bajnoknak. Mindkét bunyós úgy tervezi, hogy ősszel lép legközelebb ringbe, de egyelőre még nem egymás ellen. Crawfordot valószínűleg október közepén láthatjuk újból a szorítóban. Még biztosan nem lehet tudni, hogy ki ellen, de egy veretlen kihívó, Jose Benavidez (27-0; 18 KO) is a potenciális jelöltek között van. Spence ellenfele sem biztos még, az ő listáján szerepel Jessie Vargas (28-2-1; 10 KO) és a Shawn Porter (28-2-1; 17 KO) – Danny Garcia (34-1; 20 KO) meccs győztese is, akik a megüresedett WBC címért küzdenek.

Jelen pillanatban még távolinak tűnik egy Crawford – Spence meccs, de látva az eredményeiket és a tudásukat nagy esély van rá, hogy a jövő évben megütközzenek.

„Úgy tartják, hogy ő (Spence) az egyik legjobb, ha nem a legjobb váltósúlyú bunyós. Én úgy gondolom, hogy én vagyok a legjobb. Csak egy király lehet. Neki és nekem el kell döntenünk, hogy ki a király, szóval erre a harcra mindenképp sor kerül a közeljövőben.”– nyilatkozta Crawford.

A legnagyobb probléma a meccsel a promóciós kapcsolatok. Crawford a Top Rank promóciós céggel dolgozik együtt, akiknek kizárólagos szerződésük van az ESPN csatornával a televíziós közvetítésekre. Spence pedig a Premier Boxing Champions-el és a Showtime-al működik együtt. Bob Arum szerint van lehetőség kettejük meccsére, de kizárólag pay-per-view, tehát fizetős konstrukcióban.

Komment