Június 23. Josh Taylor – Viktor Postol meccs a WBC kisváltósúlyú Silver övért

Fotó: Viktor Postol

Az eddig veretlen skót Josh Taylor (12-0; 11 KO) fogadja Viktor Postolt (29-1; 12 KO) Glasgowban, június 23-án. A tét a WBC kisváltósúlyú eliminátori címe. A fiatal Taylor kiváló mérleggel rendelkezik, eddigi 12 győzelméből 11-et kiütéssel nyert meg, és ő birtokolja a WBC kisváltósúlyú Silver övét. Hazai pályán várja a veterán ukrán bunyóst Postolt, aki eddigi legkeményebb ellenfele lehet. A korábbi WBC világbajnok Postol rutinos rókának számít Taylor-hoz képest, eddigi karrierje során 30 mérkőzésből mindössze egyet veszített el, azt is a legendás Terence Crawford ellen.

Taylor egy nagyszerű amatőr karrier után 2015-ben állt profinak, és a skót ökölvívás nagy tehetségének tartják. Tavaly júliusban szerezte meg a WBC kisváltósúlyú Silver övét, miután TKO-val legyőzte Ohara Davies-t. Taylor menedzsere szerint, Postol tökéletes teszt lesz Taylor számára, mielőtt a világbajnoki övért küzdene. Mindkét bunyós világbajnok akar lenni, nem kérdés, hogy mindent bele fognak adni. Taylor elmondta, kizártnak tartja, hogy hazai pályán, skót közönség előtt megverje őt Postol. Ennek ellenére nem becsüli le Postolt, igazán kemény és rutinos harcosnak tartja. Postol sem becsüli le fiatal ellenfelét, elmondta, hogy kiváló amatőr karrier áll Taylor mögött, egy méltó ellenfél lesz számára hogy elérje célját és újra világbajnok lehessen.

A WBC öv megszerzéséhez Jose Carlos Ramirez-t (22-0; 16 KO) kell majd legyőzni a győztesnek, aki idén márciusban szerezte meg az övet Amir Imam legyőzésével. Ramirez július 7-én Danny O’Connor ellen védi meg címét, majd az interim bajnok Regis Prograis ellen kell ringbe lépnie és csak utána kerülhet sor Taylor – Postol meccs győztesére.

Komment