Szili István Sopronban búcsúzik a hazai közönségtől október 6-án

Szili István (Kép forrása: facebook)

Október 6-án Sopronban kerül megrendezésre a II. West Hungarian Fight elnevezésű küzdősport gála, ahol profi ökölvívó mérkőzésekre is sor kerül. Az ökölvívó mérkőzéseket a Global Sport Event Kft szervezi és Szili István is szorítóba lép.

A 36 esztendős, kőszegi származású bunyós évek óta Svájcban él, de időnként Magyarországon is szorítóba lép. A soproni gálán azonban búcsúzik a hazai közönségtől, a BOX TV-nek elmondta, hogy ez lesz az utolsó hazai profi mérkőzése, ahol láthatják a nézők. Kőszegiként mondhatni hazai pályán lép utoljára szorítóba. Erről kérdeztük Istvánt.

„Valóban ez lesz az utolsó magyarországi mérkőzésem. Az embernek tisztában kell lennie saját magával, azzal, hogy mikor érdemes abbahagyni. Ez nem egy tenisz, itt azért kapunk a fejünkre ütéseket rendesen. Lassan 37 éves leszek, úgy érzem itt az ideje befejezni. Még fitt vagyok, de vannak más irányú terveim a jövőt illetően és szeretném egészségesen befejezni aktív pályafutásomat. Már inkább arrafelé orientálódom, hogy a jövő generációinak átadjam a tudásomat. Az utóbbi években már nem voltam túl aktív, ezeket a meccseket is jótékonysági célból vállaltam, nem a pénzért bunyóztam. Egyik barátommal létrehoztunk Kőszegen egy bokszklubot, ahol hátrányos helyzetű fiataloknak is van lehetősége edzeni és az utóbbi pár meccsem meccspénzét már erre fordítottam, nekik segítettem ezzel. Lehet, hogy szorítóba lépek még egyszer-egyszer, de itthon már biztosan nem.”

István 10 éves profi pályafutása alatt több nagy szervezet bajnoki övéért is szorítóba lépett. 27 meccséből 23-at megnyert (13 KO), 2 vereség – 2 döntetlen a mérlege. Reményei szerint győzelemmel búcsúzhat rajongóitól, akikből még mindig szép számmal akad itthon. Október 6-án egy ukrán ellenféllel néz majd szembe. István elmondta, hogy a volt Szovjet tagállamok bunyósaival mindig vigyázni kell, az orosz iskolán nevelkedtek, jól felkészültek és bármikor okozhatnak meglepetést, de csak a győzelem az elfogadható számára.

István azért teljesen nem szakad el az ökölvívástól, mert Svájcban egy ideje már edzőként is tevékenykedik. Egyik barátjával közösen létrehoztak egy termet, ahol thai-box és MMA mellett ökölvívással is foglalkoznak, ezeket az edzéseket pedig ő tartja több korosztálynak is.

Komment