Szeptember 8. Danny Garcia VS Shawn Porter

Fotó: Shawn Porter – PuzzlePix Fotóügynökség

Az Amir Khan – Samuel Vargas meccs mellett azért még lesz izgalmas mérkőzés az USA-ban is. Danny Garcia (34-1; 20 KO) és Shawn Porter (28-2-1; 17 KO) a megüresedett WBC váltósúlyú övért fog megküzdeni magyar idő szerint vasárnap hajnalban, New Yorkban. Sajnos ezt a mérkőzést nem közvetíti magyar sportcsatorna, de utólag minden bizonnyal látható lesz az interneten.

Garcia és Porter azért az övért küzd, amit korábban Keith Thurman birtokolt, de elhúzódó sérülése miatt nem tudta vállalni a címvédő mérkőzést. Így a WBC ranglistáján első helyen álló Garcia küzdhet meg érte a második helyen álló Porter-rel. A meccs érdekessége, hogy Garcia korábban már birtokolta ezt az övét és épp az a Thurman fosztotta meg tőle, aki most nem tudja megvédeni a címét. Garcia azóta szeretett volna visszavágni Thurman-nek, de helyette most Shawn Porter-rel küzdhet. Másik érdekesség, hogy Thurman-től mindketten kikaptak karrierjük során, mindketten pontozással. A meccs kapcsán egyébként Thurman is nyilatkozott, szerinte Porter lesz a győztes, pontozással mindenképp ő fog nyerni, Garcia maximum kiütéssel tud győzni.

A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman elmondta, hogy nagy csatára számít és a győztesnek két kötelező címvédése is lesz. Valamint Thurman is lehetőséget kap, hogy visszahódítsa a címét, ha készen áll a visszatérésre.

Mindkét bunyós régóta készül már a meccsre és igazán „ki vannak éhezve” a győzelemre. Garcia idén februárban lépett utoljára szorítóba, Porter pedig tavaly novemberben. Porter úgy érzi ez lesz karrierje legnagyobb csatája. Porter korábban már volt az IBF váltósúlyú világbajnoka, de Kell Brook elvette az övét, majd Thurman WBA övét próbálta megszerezni, de vereséget szenvedett. Úgy érzi, hogy most egy újabb lehetőséget kapott, talán az utolsót, hogy ismét a csúcsra jusson és muszáj élnie vele.

Komment