Ki lesz Amir Khan következő ellenfele?

Amir Khan vs Phil Lo Greco – Fotó: Europress Fotóügynökség

A pakisztáni származású, angol bunyós Amir Khan (32-4; 20 KO) közel két éves kihagyás után április 21-én lépett újra szorítóba. A visszatérő mérkőzésén 39 másodperc (!) alatt végzett a kanadai ellenfelével Phil Lo Greco-val. Lo Greco ugyan kisebb kaliberű bunyós, mint akikkel Khan korábban bunyózott, de ennyi kihagyás után felhozó ellenfélnek tökéletes volt. Ezután jöhetnek a komolyabb ellenfelek. Khan a szombati győzelme után rögtön kihívást intézett Kell Brook felé, aki személyesen is megtekintette a liverpooli mérkőzést. Brook mellett azért még szerepel pár komolyabb név Khan promóterének tarsolyában. Khan és Eddie Hearn a visszatérő mérkőzés előtt három mérkőzésre szerződött és mindent az első meccstől tettek függővé. Khan magabiztosan győzött, most az a kérdés ki lesz a következő?

Várhatóan már augusztus végén újra bunyózhat Khan. Az angol közönség számára a legvonzóbb ellenfél valószínűleg Kell Brook (37-2; 26 KO) lenne. A Brook elleni meccsel egyetlen probléma lenne, hogy Brook nagyváltósúlyba lépett, Khan-nak viszont jobban fekszik a váltósúly, de ez egy áthidalható probléma, ha megállapodnak egy köztes váltósúlyú meccsben.

Brook mellett felmerült az amerikai Adrien Broner neve is, aki szintén szombaton bunyózott legutóbb New Yorkban. Ha sikerülne Broner-t Angliába csábítani biztosan nagy nézettséget tudna hozni a kettejük közötti meccs.

Egy másik amerikai ellenfél is szóba került, mégpedig az az Errol Spence Jr (23-0; 20 KO), aki korábban szintén kiütéssel verte Phil Lo Greco-t. A veretlen amerikai bunyós jelenleg az IBF váltósúlyú világbajnoka. Ezt a címét a már korábban említett Kell Brook legyőzésével szerezte meg még 2017-ben. Spence viszont címvédésre készül június közepén Carlos Ocampo ellen, így a Khan-Spence meccsre még biztos várni kell.

Egy Danny Garcia (34-1; 20 KO) elleni visszavágót is érdemes megemlíteni. Garcia és Khan még 2012-ben találkozott Las Vegasban egy kisváltósúlyú címegyesítő mérkőzésen. Khan akkor a 4. menetben kikapott TKO-val és elvesztette a WBA kisváltósúlyú Super övét. Azóta eltelt 6 év és mindketten súlycsoportot léptek, érdekes lehet egy visszavágó kettejük között.

Ez csak pár név a lehetséges ellenfelek közül, de még számos váltósúlyú kiválóságot fel lehetne sorolni. A teljesség igénye nélkül még pár példa: Terence Crawford, Manny Pacquiao, Keith Thurman. Khan visszatérése előtt azt nyilatkozta, hogy még az idén szeretne váltósúlyú világbajnok lenni, ehhez pedig magasan jegyzett ellenfelekre van szükség. Bár a visszatérő meccs jól sikerült, azért a 39 másodpercből hosszú távú következtetéseket nem lehet levonni, egy világbajnoki címmeccs előtt még egyszer-kétszer biztosan ringbe fog lépni. A felsorolt nevek közül talán az Adrien Broner elleni meccs lehet a legvalószínűbb. Egyiküknek sincs még lekötve következő mérkőzés és üzleti szempontból is jövedelmező lehet, ha a nagyszájú amerikait sikerülne Angliába csábítani és ez Eddie Hearn számára nem utolsó szempont.

Komment