Április 20. Terence Crawford – Amir Khan világbajnoki címmérkőzés

Terence Crawford váltósúlyú WBO világbajnok.
Fotó: Terence Crawford – PuzzlePix Fotóügynökség

Már csak pár nap és jön a Terence Crawford (34-0; 25 KO) – Amir Khan (33-4; 20 KO) világbajnoki címmérkőzés a New York-i Madison Square Garden-ben. A meccs tétje Crawford WBO váltósúlyú világbajnoki öve.

A három súlycsoportban világbajnoki címet szerző, ráadásképp kisváltósúlyban vitathatatlan bajnoki címig jutó Crawford tavaly júniusban lépett először szorítóba váltósúlyban és rögtön megszerezte a WBO világbajnoki övét és azóta egy alkalommal már sikeresen meg is védte. Ezúttal a korábbi kisváltósúlyú világbajnok Amir Khan ellen védheti meg. A meccs esélyese egyértelműen a veretlen Crawford, ehhez kétség sem fér. Még Khan is elismeri, de nagyon magabiztos a győzelmében. Szerinte alábecsüli Crawford és meglepetést fog okozni mindenkinek.

Valóban meglepő lenne, ha nyerne, ugyanakkor tiszteletreméltó, hogy elvállalta ezt a meccset. Manapság sajnos sok mérkőzés az anyagiak miatt nem jön létre, mert néha irracionális összegeket kérnek egy-egy meccsért a bunyósok. Khan viszont inkább választotta a kockázatosabb, kevesebb pénzt hozó, de győzelme esetén világbajnoki címmel járó csatát Crawford ellen. Mint a kétszer annyi pénzt hozó és talán könnyebb meccset, a régi rivális Kell Brook ellen.

Crawford egy veretlen bunyós számos világbajnoki címmel a háta mögött, ugyanakkor Khan-t sem szabad lebecsülni gyorsasága, technikai tudása nem éppen átlagon aluli, de sokan róják fel gyengeségének az „üveg állát”. Tény, hogy négy vereségéből hármat kiütéssel szenvedett el és sokan most is erre számítanak. Még korábbi edzője Freddie Roach is azt mondta, hogy Khan jó bunyós, nagyon jó képességei vannak, hihetetlen gyors és nagyszerű lábmunkája van, de szerinte ki fogja ütni Crawford.

Komment