Szeptember 14. Magyar Ring Gála: Budakalászon csattannak az első pofonok az őszi szezonban

Fotó: Felix Promotion

A nyári szünetet követően szeptember 14-én, pénteken kezdi meg a Magyar Ring Gála az őszi szezont. Ezúttal Budakalászon, a Budakalászi Sportcsarnokban rendezi következő gáláját a Felix Promotion, ahol egy tavaly óta várt visszavágóé lesz a főszerep, de újoncok is bemutatkoznak.

A főmérkőzést Kis Máté (11-0-2; 8 KO) és Baranyi Richárd (19-3; 13 KO) vívja majd a félnehézsúlyú magyar bajnoki címért, ami jelenleg Kis Máté birtokában van. Az első meccsük tavaly novemberben volt, akkor Máté még kihívóként lépett ringbe és a 8. menetben KO-val győzött. Most fordított lesz a felállás és Máté lesz a címvédő, Ricsi pedig a kihívó. Mindkét fiú nagyon elszánt és egy kemény, parázs csatára számíthatunk a bajnoki övért.

Rajtuk kívül az amatőrként felnőtt Európa-bajnoki, juniorok között pedig világbajnoki címig is eljutó olimpikon Bacskai Balázs (7-0; 4 KO) is ringbe lép pénteken. Balázs vagy ahogy mindenki ismeri Benji ezúttal egy dél-afrikai ellenfelet kapott. A Bulldog becenévre hallgató Nkululeko Mhlongo (16-6; 12 KO) 2011 óta birtokolja a Dél-afrikai nagyváltósúlyú bajnoki címet, emellett korábban a WBA Pán-afrikai nagyváltósúlyú bajnoka és a WBF Interkontinentális nagyváltósúlyú bajnoka is volt. A WBF övét épp legutolsó mérkőzésén veszítette el idén márciusban. Benjinek ez már a második mérkőzése lesz mióta súlycsoportot váltott és ezúttal sem kapott könnyű ellenfelet, de elmondása szerint nagyon jól sikerült a felkészülése és alig várja, hogy szorítóba lépjen.

A Felix Promotion-nel nemrégiben szerződést kötött Hegyi Barnabást (3-0; 3 KO) is láthatjuk pénteken a szorítóban. Ha megtartja eddigi szokását, akkor továbbra sem hallhatjuk majd az első menet végét jelző gongszót. Barna eddigi három profi mérkőzéséből hármat már az első menetben befejezett TKO-val. A horvát Frane Radnic (11-7; 10 KO) ellen is kiütésre készül. A középsúlyú mérkőzés ugyan hat menetre van kiírva, de senki nem fog meglepődni, ha előbb ér véget.

Két újonc is bemutatkozik pénteken a profik között. Urbán Ferenc cirkálósúlyban, Zichy Miklós pedig félnehézsúlyban igyekszik bizonyítani tudását és azt, hogy helyük van a Felix Promotion „istálló” bunyósai között. Urbán Ferenc ellenfele Lakatos Márió (15-10; 8 KO) lesz, Zichy Miklósé pedig Bozsányi Márió (0-1).

Az est további mérkőzései:

  • Flavius Biea (14-1; 7 KO) – Jemal Shalamberidze (8-4, 5 KO) – váltósúlyú mérkőzés
  • Cezar Juratoni (8-0-1; 6 KO) – Soso Abuladze (14-11-1; 10 KO) – cirkálósúlyú mérkőzés
  • Daniel Buciuc (4-0; 2 KO) – Zaza Amiradze (9-9-1; 7 KO) – váltósúlyú mérkőzés

A gálát élőben közvetíti az M4 Sport este 21:45-től!

Komment