Kiütéses győzelemmel búcsúzott Bozai Gyula

Fotó: Bozai Gyula – BoxTV

Egy újabb sikeres estén van túl a Felix Promotion International. A promóciós iroda idei nyolcadik, egyben évzáró ökölvívó gáláját tartotta péntek este Budapesten. Az istálló mindegyik bunyósa győzelemmel zárta az estét a telt házas csarnokban. Ráadásul a hat mérkőzésből három kiütéssel végződött. Az est folyamán szorítóba lépett Kovács Zoltán, Bacskai Balázs, Harcsa Norbert, Darmos József, Urbán Ferenc és a profi karrierjétől búcsúzó Bozai Gyula is.

Az est főmérkőzését Kovács Zoltán vívta, de előbb kerüljön szó Bozai Gyuláról (16-10-4; 11 KO), aki 10 éves profi karrierjét kiütéses győzelemmel zárta. Gyulának ez volt a harmincadik profi mérkőzése és tizenhatodik győzelme. A korábbi cirkálósúlyú magyar bajnok több, mint másfél éves szünet után lépett ismét szorítóba azzal a szándékkal, hogy hivatalosan is pontot tegyen ökölvívó karrierje végére. Gyula ezúttal nehézsúlyban lépett szorítóba Bán Gábor (1-1; 1 KO) ellen. Három menetig tartott a mérkőzés, Gáborra többször is számolni kellett, majd a harmadik menet felénél vége is szakadt a mérkőzésnek. Gábor nem bírta Gyula testütéseit és a harmadik számolásnál jelezte, hogy nem tudja folytatni a küzdelmet, így idő előtt vége lett a búcsú meccsnek. Gyula azért ezután se kerüli majd el a szorítót, edzőként és szakkommentátorként továbbra is a ring közelében fog tevékenykedni.

Fotó: Bozai Gyula – BoxTV

Most pedig térjünk rá az est főmérkőzésére, ahol Kovács Zoltán (23-5-1; 7 KO) a grúz Levani Tsiklauri (11-6-1; 8 KO) ellen lépett szorítóba az év utolsó gáláján. Zolinak nem volt könnyű dolga, a grúz fiú bátran és kiszámíthatatlanul jött előre, ráadásul, mint utóbb kiderült Zoli nem is volt 100%-os állapotban. A meccset követően Zoli elmondta, hogy betegen lépett a ringbe, ami sajnos meg is látszott a bunyóján, de ennek ellenére egyhangú pontozással tudott győzni és így 3 meccs -3 győzelemmel zárta az évet.

Bacskai Balázs (9-0; 5 KO) is győzelemmel zárta az estét és az évet, így továbbra is hibátlan mérleggel menetel előre. A tőle megszokott agresszív bunyót láthattuk ismét a tunéziai származású belga Islam Teffahi (21-6-2; 5 KO) ellen is. Bár Teffahi igen kellemetlen stílusban bunyózott, de Benjinek sikerült gyorsan felőrölnie, olyannyira, hogy már a második menet végén egy kemény testütés miatt számolni kellet Teffahi-ra. Majd a harmadik menetben már túlélésre játszott a belga, a menet felénél már segítségkérően tekintgetett a sarka felé és fel is adta a küzdelmet, TKO-val nyert Benji. A magyar bunyósnak ez volt a kilencedik győzelme és az ötödik kiütéses győzelme.

Az est egyik legjobb mérkőzését a középsúlyú Harcsa Norbert (11-1; 2 KO) és holland ellenfele Melvin Wassing (6-4-4; 2 KO) vívta. Norbi sérülés miatt egy hosszabb kihagyás után új edzővel tért vissza a szorítóba. Végig magabiztosan, nagyon szép bunyóval küzdött Wassing ellen. A holland jól bírta az ütéseket, de Norbi jó kombinációival, alapállás váltásaival nem tudott mit kezdeni. Egy alkalommal számolni is kellett rá, de tudta folytatni a küzdelmet. Norbi jóval aktívabb volt, több tiszta találata volt, mint a hollandnak, így megérdemelten egyhangú pontozással nyerte meg a csatát.

Fotó: Harcsa Norbert – BoxTV

Két cirkálósúlyú mérkőzés is volt az est folyamán. A cirkálósúlyú magyar bajnok Darmos József (12-2-3; 9 KO) idén már hatodik alkalommal lépett szorítóba. Egy igen kellemetlen stílusú grúz bunyós Paata Aduashvili (18-26-3; 12 KO) volt az ellenfele. Józsi sajnos meg is sérült a mérkőzés közben, és számolni is kellet rá, de így is egyhangú pontozással tudta hozni a mérkőzést.

Fotó: Darmos József – BoxTV

A másik cirkálósúlyú mérkőzésen a szeptemberben debütáló Urbán Ferenc (3-0; 2 KO) küzdött a cseh Petr Frohlich (1-23-1; 1 KO) ellen. Ferencnek ez volt a harmadik mérkőzése profiként és egyben a harmadik győzelme is. Hat menetre volt kiírva a mérkőzés, de már az ötödik menetben sikerült befejeznie TKO-val a magyar bunyósnak.

Komment