Várpalota mérlege: jó meccsek, látványos kiütések, magyar győzelmek

Fotó: BOX TV

Egy újabb sikeres gálát mondhat magáénak a Felix Promotion, nagyszerű mérkőzésekkel és látványos kiütésekkel. Az időjárás miatt ugyan a festői Thury-vár helyett a várpalotai Gál Gyula Városi Sportközpontban rendezték meg a szombati gálát, de ez nem vont le semmit a gála színvonalából.  A június 2-i gála volt az idei év negyedik Magyar Ring Gálája, ahol többek között a Felix Promotion öt magyar bunyósát is láthattuk.

A főmérkőzést a korábbi amatőr Európa-bajnok, junior világbajnok és olimpikon középsúlyú Bacskai Balázs (7-0; 4 KO) vívta Jean Carlos Prada (36-7-1; 25 KO) ellen. Bacskai profi karrierje legnehezebb mérkőzése előtt állt, amit a vártnál könnyebben oldott meg. Ellenfele egy nagyon rutinos, balkezes venezuelai bunyós volt, aki vezeti hazája középsúlyú ranglistáját és tíz éves profi karrierje során már több regionális övet is begyűjtött. Tegnap este azonban nem ment sokra a rutinjával. Benji nagyon határozottan és meggyőző teljesítményt nyújtva verte ellenfelét. Prada a második menetben kétszer is a padlóra került és a harmadik menetben már egyértelmű volt Benji fölénye. A venezuelai törzsfőnök minden igyekezete ellenére a harmadik menetben véget ért a mérkőzés, egy balos testütés után már nem tudott felállni. A tíz menetre kiírt nagyváltósúlyú mérkőzés a harmadik menetben kiütéssel fejeződött be. Benji hetedik profi győzelmét aratta, kiütései számát pedig négyre növelte.

Hegyi Barnabás (3-0; 3 KO) harmadik profi mérkőzésén egy bosnyák ellenfelet kapott és hozta a tőle megszokott teljesítményt, már az első menetben győzött kiütéssel. Ez lett volna Barna első hat menetre tervezett mérkőzése, azonban Jasmin Dananovic (12-10; 3 KO) csupán másfél percig bírta a ringben. Már az első percben megfogta a bosnyák bunyóst, aki nem bírta Barni óriási testütéseit. Barni ezzel harmadik kiütéses győzelmét szerezte, továbbra is hibátlan mérleggel rendelkezik.

Harcsa Norbert (10-1; 2 KO) a májusi, szentesi gálán tért vissza egy TKO-s győzelemmel közel egy éves kihagyás után. Szombat este a horvát középsúlyú bajnok Frane Radnic (11-6; 10 KO) volt az ellenfele. Norbi határozott, magabiztos bunyóval irányította a mérkőzést. A horvát jól bírta Norbi pofonjait, de nem tudott mit kezdeni a magyar bunyós technikai fölényével. Norbi folyamatosan váltogatta az alapállását és okos bunyóval, sok tiszta találattal egyértelműen nyerte a mérkőzést. Végül egyhangú pontozással, minden menetet megnyerve fejezte be az összecsapást.

Törteli Balázs (14-3; 6 KO) visszatérése is jól sikerült. A meccset megelőzően azt nyilatkozta Törteli, hogy kiütéssel szeretne visszatérni. Ez sikerült is neki, a második menetben TKO-val fejezte be a mérkőzést Horváth Richárd (2-8; 2 KO) ellen. Balázs tavaly decemberi veresége óta nem lépett ringbe, azóta edzőt és klubot váltott. Győzelmével sikerült bizonyítania magának és új edzőjének Kiliti Ferencnek, és a közönség is láthatta, hogy visszatért Balázs motivációja. Balázs végig irányította a mérkőzést, a második menetben közel egy percen át beszorult a sarokba Horváth, nem tudott mit kezdeni Törteli ütéseivel. Végül egy testütés miatt földre került és Kovács Bence mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú küzdelmet.

A cirkálósúlyú Magyar bajnok, Darmos József (11-2-2; 9 KO) idei negyedik mérkőzésén lépett ringbe. Ellenfele a 21 éves bosnyák Elvis Smajlovic (4-6-1; 3 KO) volt, akinek a stílusa nagyon hasonlított Darmos előző grúz ellenfeléhez. Smajlovic kellemetlen, időnként szabálytalan stílusával kicsit megnehezítette Darmos dolgát, sokszor össze-vissza ütött a bosnyák, de nagy erővel. Darmos a mérkőzés után említette, hogy talán ezt az utolsó meccset már nem kellett volna bevállalnia, sűrű volt neki az elmúlt négy hónap és nem sikerült olyan formát hoznia Várpalotára, amivel elégedett lett volna. Ennek ellenére hozta a kötelezőt és egy sérülést követően a negyedik menetben győzött Darmos, Smajlovic a vállát fájlalta és a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást.

A várpalotai gála volt az idei évad utolsó megmérettetése, amit egy nagyon jó közönség előtt vívtak. A nyári szünetet követően, legközelebb szeptemberben láthatjuk ismét a Felix Promotion bunyósait.

Komment