Szabó Zoltán ismét Angliában lép szorítóba szeptember 15-én

Fotó: Szabó Zoltán

A Toto Box Promotion tehetséges bunyósa már nem első alkalommal lép kötelek közé a szigetországban. Kisváltósúlyú magyar bajnokunk ezúttal Manchesterben fog küzdeni szeptember 15-én, szombaton. Szabó Zoltán (25-12; 11 KO) ellenfele egy tehetséges angol bunyós Danny Wright (9-0; 4 KO) lesz, aki sikeres amatőr karrier után 2016. októberében csatlakozott a profik közé. Ez idáig hibátlan mérleggel rendelkezik, remélhetőleg Zolitól szenvedi el az első vereségét profi karrierje során. Wright 9-0-s mérlegéhez az is hozzátartozik, hogy eddigi ellenfelei vagy nem voltak olyan rutinosak, mint Zoli vagy pedig kimondottan felhozó emberek voltak, igencsak negatív mérleggel. Nem túlzás kijelenteni, hogy a magyar bunyós lesz eddigi legnehezebb ellenfele Wright-nak.

Érdekesség, hogy Wright-nak és Zolinak volt már egy közös ellenfele és épp egy magyar bunyós, Kovács Krisztián volt, akit mindketten legyőztek. Wright és menedzsmentje címmérkőzéseket tervez a közeljövőben, nemrégiben még Frank Warren-el is szerződést írt alá.

Zoli számára nem idegen, hogy külföldön lépjen szorítóba és az sem, hogy győzzön. Ezúttal is erre készül. A mérkőzés kapcsán Zolit is megkérdeztük, aki elmondta, hogy a felkészülése jól sikerült, ellenfele stílusa pedig kimondottan kedvez neki.

„Erőszakos, jó bunyós Wright, akinek 9-0-s mérlege van. Jön előre egyfolytában és nagyon remélem, hogy ez lesz a veszte, mert én pont ezeket az ellenfeleket szeretem.”

Komment