Szabó Zoltán és Fekete László is GBC világbajnoki övért bunyózik Németországban

Fekete László – Szabó Zoltán (Kép: BOX TV)

A Toto Box Promotion két ökölvívója is Németországban méreti meg magát a hétvégén, ráadásul mindketten címmeccsen léphetnek szorítóba. Szabó Zoltán (25-21; 11 KO) a betöltetlen nagyváltósúlyú GBC világbajnoki övért, Fekete László (22-16-2; 16 KO) pedig a középsúlyú GBC világbajnoki övért küzd szeptember 21-én. A mérkőzések kapcsán megkérdeztük Zolit és edzőjét Belinszky Krisztinát, valamint Lacit is.

Zoli ellenfele az a Rodi Kasem (13-0-1; 12 KO) lesz, aki az eredeti tervek szerint Klasz Árpi ellen lépett volna szorítóba nagyközépsúlyban, de azt a mérkőzést visszamondta és inkább két súlycsoporttal lejjebb, nagyváltósúlyban fog szorítóba lépni a GBC világbajnoki övért. Amikor bejelentették a mérkőzést már kérdeztük Zolit a meccsről, akkor elmondta, hogy bár a nagyváltósúly nem az ő súlycsoportja, de látta már bunyózni az ellenfelét és verhetőnek gondolja, mindenképp haza szeretné hozni a világbajnoki övet. Most a felkészülése végén ismét beszéltünk vele és edzőjével, Belinszky Krisztinával is. Mindketten elmondták, hogy egy nagyon kemény és nagyon jó, másfél hónapos felkészülésen vannak túl. Edzője szerint Zoli jó formában van, a súlyhozás is sikerült, beleerősödött a súlyba. Nem fog neki gondot okozni, hogy a szokásosnál feljebb kell bunyózzon. Ráadásul ellenfelének pedig fogyasztani a kellett a meccshez, így ez is Zoli javára szól.

Laci ugyanezen a gálán a címvédő Denny Lehmann (16-6-2; 13 KO) ellen lép ringbe a GBC középsúlyú világbajnoki övért. Lehmann idén márciusban szerezte meg ezt az övet, ez lesz az első címvédése. Laci elmondta, hogy nem sikerült tökéletesen a felkészülése, de nagyon elszánt. Mindenképp a győzelem a cél és a kiütéses győzelem. Ahogy ő fogalmazott: „Mindent egy lapra teszek fel, a kiütés a cél. Vagy én, vagy ő! Nem fogok ész nélkül nekiugrani, először természetesen felmérem, de a kiütés a cél és minél előbb. Szerintem már az első menet végén neki fogok rontani, próbálkozni fogok a balosokkal és minél előbb lefiniselni. Külföldön nem is nagyon lehet másként győzni. Egy nagyütő, balkezes srác lesz az ellenfelem, de verhető, egy jó meccsre számítok. Nagyon büszke vagyok rá, hogy Magyarországot képviselhetem és mindenképp haza akarom hozni ezt a világbajnoki övet, mindent meg fogok tenni a győzelemért!”

Zoli és Laci is nagyon elszánt és motivált ezt jól mutatja, hogy a szokásosnál nagyobb súlycsoportban is elvállalták a meccset. Csak a győzelem az elfogadható számukra! Sok sikert kívánunk nekik és reméljük, hogy mindketten GBC világbajnoki övvel térhetnek haza!

Komment