Tony Bellew nagyon magabiztos, szerinte egy jó ütés elég ahhoz, hogy megverje Usykot

Fotó: Tony Bellew – PuzzlePix Fotóügynökség

Hivatalos dátumot még nem hirdettek, de valószínűleg november 10-én, Londonban kerül sor az Oleksandr Usyk (15-0; 11 KO) – Tony Bellew (30-2-1; 20 KO) meccsre. Amit az utolsó információk szerint cirkálósúlyban rendeznek, annak ellenére, hogy Bellew utolsó két meccsét nehézsúlyban vívta, de a WBC korábbi cirkálósúlyú világbajnokaként igényt tarthat egy címmeccsre Usyk ellen. Úgy tűnik Usyk részéről sem gond, hogy cirkálósúlyban lesz a meccs, habár ő már a nehézsúly felé kacsingat.

Még a meccs hivatalos promótálása nem kezdődött meg, de Bellew már elkezdte sajátos marketingjét, és a tőle megszokott, kicsit szurkálódó stílusban nyilatkozott a meccsről. Bellew biztos benne, hogy ő fog győzni. Ugyan nem becsülte le, sőt nagyon is dicsérte Usyk-ot, de a saját képességeit még jobban. Szerinte hiába nagyon képzett és jó bunyós Usyk, Bellew a saját ütőerejét sokkal többre tartja. A liverpooli bunyós úgy véli, hogy Usyk-nak nincs olyan ütőereje, mint neki, elég egy hiba az ukrán részéről és azonnal ki fogja használni, elég egy jó ütés és vége Usyk-nak. Valami hasonlót hallhattunk Murat Gassiev edzőjétől, Abel Sanchez-től is az Usyk – Gassiev meccs előtt és láthattuk, hogy Usyk esélyt sem adott rá, hogy Gassiev rendesen eltalálja. Remélhetőleg Bellew taktikája nem egy jó ütésre épül, mert akkor könnyen úgy járhat, mint Gassiev. Hiába verte meg egymás után kétszer is Bellew David Haye-t nehézsúlyban, Usyk azért fiatalabb és karrierje csúcsán van, ráadásul technikai tudása is kifogástalan.

Valószínűleg ez a meccs lesz Bellew utolsó profi mérkőzése és ennél nagyszerűbb lezárást nem is kívánhatna. Biztos, hogy óriási érdeklődés lesz az összecsapás iránt a helyszínen és a TV képernyőkön egyaránt. Ráadásul esélyt kap arra, hogy elhódítsa Usyk mind a négy világbajnoki címét (IBF, WBO, WBC, WBA Super) és amennyiben nyer, akkor úgy vonulhat vissza, mint a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka. Ha veszít, akkor sem panaszkodhat, mert biztos, hogy szép summát tehet zsebre a meccsért.

Komment