Superman ismét ringbe lép: december 1-jén Stevenson – Gvozdyk világbajnoki címmérkőzés Kanadában

Fotó: Adonis Stevenson – PuzzlePix Fotóügynökség

Szinte csodával határos módon a kanadai félnehézsúlyú WBC világbajnok Adonis Stevenson (29-1-1; 24 KO) idén már másodjára fog szorítóba lépni. A 41 éves világbajnok az elmúlt években nem volt kimondottan aktív, tavaly és tavaly előtt is mindössze 1-1 mérkőzése volt és idén is túl van már az évi egy mérkőzésén. December 1-jén azonban ismét szorítóba lép a WBC-nek köszönhetően. Stevenson 2013. júniusában szerezte meg világbajnoki övét és azóta ez még csak a 10. címvédése lesz az ukrán Oleksandr Gvozdyk (15-0; 12 KO) ellen. Valószínűleg, ha Stevenson-on múlik nem is az ukrán lett volna a következő ellenfele, de ezúttal nem volt kibúvó, meg kell védenie a címét a kötelező kihívó ellen.

Stevenson legutóbb májusban lépett szorítóba, akkor döntetlennel zárult a Badou Jack elleni mérkőzése. Először úgy volt, hogy sor kerül egy visszavágóra is, de a WBC közbe szólt és Gvozdyk kap lehetőséget, aki idén márciusban szerezte meg a WBC interim övét. Meglepő módon Gvozdyk viszonylag hamar kapott lehetőséget a WBC-től, korábban Eleider Alvarez éveket várt egy Stevenson elleni meccsre, úgy hogy ő volt a kötelező kihívó.

Stevenson tudja, hogy nem lesz könnyű dolga a jóval fiatalabb és magasabb ukrán ellen, ennek ellenére biztos a győzelmében.

„Gvozdyk egy fiatal, sportos srác, aki meg akarja nyerni ezt a küzdelmet. Tudom, hogy nagyon éhes a győzelemre és a helyemet akarja. Voltam már korábban is ilyen helyzetben. Mindenre készen állok a ringben. Sohasem becsültem alá az ellenfeleimet, mert akárki, aki kiáll ellenem nagyon motivált és a trónomat akarja. Gvozdyk erősségei mindenképpen a fizikuma, az ereje, a védekezése és a magassága. Ő is olimpiai bronzérmes, de harcoltam már magasabb, fiatal srácok ellen. Nagyon várom már ezt a küzdelmet. Keményen kell dolgoznom ahhoz, hogy 100%-ban készen álljak, de meg akarom mutatni a világnak, hogy én vagyok a legnagyobb félnehézsúlyú és KO-val fogok nyerni.”

Komment