Stevenson, Russell Jr. és Shelby is címvédésre készül szombaton

Fotó: Europress Fotóügynökség

Adonis Stevenson (29-1; 24 KO) kilencedik alkalommal igyekszik megvédeni WBC félnehézsúlyú világbajnoki címét szombaton Torontóban. A haiti származású bunyós még 2013-ban szerezte meg övét Chad Dawson legyőzésével. Szombaton a svéd Badou Jack (22-1-2; 13 KO) szeretné elvenni Stevenson világbajnoki övét, akinek ez még csak a második mérkőzése lesz félnehézsúlyban. A korábbi nagyközépsúlyú világbajnok tavaly augusztusban vívta első félnehézsúlyú mérkőzését Nathan Cleverly ellen, akit öt menetben TKO-val vert meg és ezzel megszerezte a WBA félnehézsúlyú övét. Bár Stevenson már öt éve őrzi címét az elmúlt években nem volt túl aktív, a tavalyi és tavaly előtti évben is csak egy-egy mérkőzése volt és folyamatosan meghátrált egy Kovalev vagy Alvarez elleni meccstől is. Jack szerint nincs mitől tartania, mert ő sokkal keményebb ellenfelekkel mérte össze tudását, mint Stevenson és nyerni tudott, ez a tapasztalat pedig az ő javára szolgál majd. Remélhetőleg, ha Jack nyer szombaton akkor sokkal aktívabb lesz majd, mint Stevenson és a közeljövőben akár a WBC interim bajnokával Gvozdykkal is megküzdhet vagy a Kovalev – Alvarez meccs győztesével.

Gary Russell Jr. (28-1; 17 KO) szintén WBC övét igyekszik megvédeni, mégpedig pehelysúlyban a veretlen Joseph Diaz (26-0; 14 KO) ellenében. Russell 2015-ben szerezte meg WBC övét Jhonny Gonzalez kiütésével, azóta pedig mindössze két alkalommal védte meg, mindkétszer kiütéssel. Érdekesség, hogy Russell eddig mindössze egy vereséget szenvedett el, azt pedig épp az ellen a Vasyl Lomachenko ellen, aki szombaton lett harmadik súlycsoportjában is világbajnok. A WBO pehelysúlyú övéért küzdött Lomachenkoval és csak megosztott pontozással tudta megverni az ukrán fenomén Russell-t. A fiatal Diaz éhes a győzelemre és szeretne súlycsoportja legjobbja lenni, ehhez pedig elsőként Russell-t kell legyőznie. Elmondta, hogy Russell nem volt túl aktív az utóbbi években, de nem szabad attól függetlenül alábecsülni, Russell mindig is nagyon gyors volt és erre figyelni is fog. Ennek ellenére gyorsabbnak és erősebbnek tartja magát a bajnoknál. A két bunyós szombat este találkozik egymással az USA-ban, Maryland államban.

Az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságban is lesz címvédés a hétvégén. Az IBF pehelysúlyú bajnoka Lee Selby (26-1; 9 KO) és Josh Warrington (26-0; 6 KO) fog ringbe lépni Leedsben. Érdekesség, hogy a kihívó Warrington lesz hazai pályán, mivel Leeds-i illetőségű. Selby szerint nem mérvadó a helyszín, ő a világbajnok, akinek bárhol a világon meg kell tudnia védeni a címét. A két bunyós verbálisan már évek óta harcol egymással, szombaton végre a ringben is eldönthetik, hogy ki a jobb. Warrington promótere, Frank Warren elmondta, hogy Selby nagyon ellenséges környezetre számíthat a Leeds-i futballstadionban, ahova 25 000 nézőt várnak. Warren úgy véli, hogy a győztes megküzdhet a közeljövőben az észak-ír Carl Framptonnal. Selby-nek ez lesz az ötödik címvédése mióta 2015-ben megszerezte az övet Evgeny Gradovich ellenében.

Komment