Fantasztikus bunyóval lett a WBO Interkontinentális bajnoka Kis Máté

A Felix Promotion International idén már második alkalommal rendezett profi ökölvívó gálát külföldön. A sikeres nagyváradi gála után ezúttal Aradon, ahol ismét telt ház előtt küzdhettek a magyar és a román bunyósok. A Felix Promotion színeiben három magyar ökölvívó is szorítóba lépett tegnap este, ráadásul Kis Máté a WBO Interkontinentális bajnoki övével térhet haza.

Kis Máté (13-0-2; 9 KO) fantasztikus bunyóval, minden menetet megnyerve szerezte meg a nagyközépsúlyú WBO Interkontinentális bajnoki övet. A magyar fiú óriási elánnal, tökéletes fizikai és mentális állapotban lépett szorítóba. Ahogy a pontozásból is látszik végig Máté irányította a mérkőzést és szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ő bizony az övvel fog haza térni. Máté folyamatos támadással, nagyszerű kombinációkkal gyakorlatilag felőrölte finn ellenfelét Timo Laine-t (23-11; 7 KO), aki szinte az egész mérkőzés alatt védekezésre kényszerült. A finn ugyan jóval nagyobb rutinnal rendelkezett, mint Máté, ezt jó párszor igyekezett is kihasználni, de nem sok sikerrel. Időnként sikerült ritmust váltania és találnia, de nem tudta ezzel egy pillanatra sem megzavarni Mátét. Máté rengeteg ütést indított és nagyon sok tiszta találata volt, amit jól bírt a finn, de a győzelemre esélye sem volt. Nagyon koncentráltan, nagyon jó bunyóval győzte le ellenfelét Máté és ezzel a WBO nagyközépsúlyú Interkontinentális bajnoka lett. Minden bizonnyal ez csak az első lépés volt Máténak egy sikeres nemzetközi karrier felé, tudása és szorgalma alapján még nagy győzelmekre hívatott. Véleményünk szerint nem túlzás azt állítani, hogy az év legjobb magyar vonatkozású mérkőzését láthatták tegnap este a nézők.

Máté mellett Egedi Renátó (14-1-2; 6 KO) is szorítóba lépett Aradon, ő egy szívós grúz ellenfelet kapott Beka Murjikneli (5-6; 3 KO) személyében. Renátó egyhangú pontozással nyerte meg a mérkőzést, de nem volt könnyű dolga. Nagyon kellemetlen stílusban bokszolt a grúz, folyamatosan igyekezett minél közelebb maradni Renátóhoz, hogy a magasságbeli különbséget ellensúlyozza. Renátó nehezen is tudta felvenni a ritmust, próbálta a közelharcot erőltetni, ami sokkal inkább a grúznak kedvezett, aki folyamatosan védekezett és leginkább egy-egy váratlan ütésből állt a bunyója. Majd a negyedik menettől Renátó taktikát váltott és elkezdett testre dolgozni, ami meghozta a hatását és kétszer is számolni kellett a grúzra, egyszer az ötödik és egyszer a nyolcadik menetben. A grúznak hamar elkezdett fogyni a kondija és megtette a hatását a rengetet testütés, több alkalommal is „kiesett” a fogvédője, hogy egy kis levegőhöz jusson. Összességében Renátó sokkal több ütést indított és találatot vitt be, mint Murjikneli és egyhangú pontozással legyőzte ellenfelét.

A Felix Promotion harmadik bunyósa, a nagyváltósúlyú Kispál Zoltán (10-4; 7 KO) is győzelemmel zárta az estét. Az ő ellenfele egy bosnyák bunyós, Branislav Malinovic (5-5-1; 1 KO) volt. Zolinak a vártnál kicsit talán nehezebb dolga volt, de okosan, taktikusan bunyózott. Ahogy korábban elmondta, most nem a kiütésre fektette a hangsúlyt, inkább megfontoltabban, tudatosabban bunyózott. Malinovic pedig sokkal inkább az erejére támaszkodott és nagy elánnal bunyózott Zoli ellen. Zoli jól oldotta meg a feladatát és egyhangú pontozással legyőzte Malinovicot.

Komment